Vill du ha en risvärmekudde innan jul är det dags att beställa. Jag kan sy några till innan jul men behöver veta det innan den 1 december för att kunna planera in det så du får den i tid.

Dessa figurer är stora lagom att passa i en hand, som du ser så är nallen lång som min hand och lite till, dvs 19 -20 cm långa, och fyllda med ris. Du värmer dessa kuddar i mikrovågsugnen med ett glas vatten i några minuter/sekunder beroende på effekten på din mikro. Du lägger sedan din kudde på ditt huvud, mage, hand osv som du vill värma. Fungerar lika bra att stoppas in i frysen och vara en kylslagen kompis på blåmärken och liknande.

Jag syr dem av antingen nytt tidatyg och/eller återbrukade tyger från andrahandsmarknader eller från mina egna klädskåp. Lakan, påslakan, gardiner och dukar är oftast det som får bli till risvärmekuddar. Det för att jag tycker om att återbruka textilier som det inte finns någon riktigt fungerande återvinning av och för att det finns många fina tyger att välja på. Tildatyger blev det för att de är småmönstrade och passar för små figurer.

 

nalleriskudde

För att beställa ett djur/risvärmekudde så skicka ett mail till mig camilla@floweret.se och berätta vilket djur du vill ha och när du senast behöver det. Du får då en länk att betala via paypal, swish eller bankgiro.

Priset är 189 kr för en risvärmekudde, frakt och eventuell inslagning. Kalasbra pris :)

 

risvarmekuddar

De fungerar bra som lindrare för mensvärk, onda knän som slagit i något, som kompis i en kall säng eller bara som en prydnad på en tavellist.

Kudden har en innerpåse fylld med ris, den bör tas ur när den yttre påsen ska tvättas. Annars kan riset börja bete sig mindre lämpligt för en risvärmepåse…

detsnoaridag-1

Avslutar med en bild på hur det ser ut hos oss just nu – det snöar! massor…

Glada hälsningar från södra lappland!

 

Rekommenderade inlägg