Jag vill inte dela rakt av, jag vill att det ska vara rättvist alltså de som vill ha det olikt ska få ha det så. MEN jag vill inte heller skära av den ena förälderns rätt till tid med barnen, det ska finnas en bit som hör till en förälder som inte den andra kan ta för att inte en förälder ska kunna slentrianmässigt roffa åt sig tiden. 

Miljöpartiet: Barnet har rätt till båda föräldrarna. Vi vill att föräldraförsäkringen delas i tre delar där varje förälder får en del och där den tredje delen kan delas som föräldrarna önskar. Det ökar möjligheten till ett jämställt föräldraskap.

Det är ingen hemlighet att jag är miljöpartist och jag gillar den av paritet tagna ställningen i den frågan. En tredjedel till varje förälder och den sista biten får man fördela där den passar familjen bäst.

Vi har pratat om det hemma sedan Ohlys utfrågning när yrkesarbetande föräldrar kom på tal. Alltså, det är inte en ammande mamma som gör fel i att arbeta det är samhället som är fel som gör det så innerligt svårt att acceptera att en del mammor vill vara mammor men inte mjölkfabriker. Liksom pappor har mammor olika sinsemellan roller och önskemål och kunskaper och om en mamma blir knäpp av att vara hemma och amma då ska hon inte vara det utan låtas få jobba om hon nu vill det och det är pratkiskt för resten av familjen. Vi ska väl för sjutton gubbar inte tvingas till att jobba om man inte vill heller – som om vi inte kan ha ta rätt beslut för vår egen familj…utan staten och politikerna ska ta alla beslut åt oss så vår värld ska kunna bli perfekt. Hallå. En sån värld vill jag inte leva i. Kontrollstaten.

Så vårt jobb är att skapa relationer och ett samhälle där vi alla vill göra gott för våra nära och kära inte tvingas till att dela lika för allt ska vara likadant. För principen. För den goda sakens skull. Målet helgar inte alltid medlen.

Kanske ska kvotera ut politker i arbetslivet, minst en heltidspolitiker i varje städlag på hotell, minst en heltidspolitker i gruvan, en i äldreboendet, en i konsultföretaget, en som frisörassistent… Jag gillade småföretagaren i kvällsöppet på fyran med Birro mfl. Han var en bra småföretagarrepresentant…han sa att när politker säger förenkla regler menar de ändra regler och det är inte samma sak för förrtagaren…så sant…

Försökringskassan ska kolla och stoppa de föräldrar som startar eget under föräldraledigheten…hm…det var tydligen olagligt…det är som förgjort…när bebisen sover då ska förälderna kanske bara sitta och stirra på bebisen för att vara beredd eller är det förbjudet att surfa på nätet coh starta en webshop. argh. Har för mig att man kan ha föräldraledigt deltid, då kan man väl starta eget under den tiden som då tas ut  under barnets vilostunder, skulle vilja se den blanketten hos försäkringskassan…

Rekommenderade inlägg