Sänk momsen på hela tjänstesektorn, det är galet att det är de med någon sorts lönebidrag som får jobb och de som är ”vanliga” är för dyra och får inte jobb inom den arbetsintensiva tjänstesektorn.

En frisör kan inte klippa fortare och effektivisera på det viset, en receptionist kan inte prata fortare i telefon för att få in fler bokningar osv… det tar tid och kostar pengar att ha människor i jobb. En maskin går att uppdatera och höja farten på och tjäna pengar på men en människa i ett servicejobb måste ta sig tid med sin kund – hur kul skulle det vara om frisören inte brydde sig om vad du sa utan tog fram rakapparaten och rakade av allt och tog samma betalt…

Det är inte fel på RUT & ROT på det viset att de skapar vita jobb och ger chans till fler att få sin vardag att gå ihop, felet är det att fler branscher behöver den hjälpen också och får den inte via RUT & ROT..

Bidrag är ett passivt sätt att stimulera sänk momsen och få folk i arbete som vill jobba istället. Vi måste komma ur vår ensidiga syn på att vi SKA HA och ska ha hela tiden – att vi har rätt till allt möjligt, vi har skyldigheter också inte minst gentemot oss själva. Se till att det blir bra istället på egen hand. Jag vill att vi ska se till att få en tillvaro vi gillar på det sätt vi vill inte sukta efter ett bidrag och sedan stilla sig till ro. Jag tror att om har man ett jobb vill man hellre ha kvar det än hamna i bidragberoende så därför är jag för initiativ som ger jobb. Så för att få bort önskan om att få ett lönebidrag så man får ett jobb är det drivet att jobba jag önskar att vi kan uppmuntra.

Rekommenderade inlägg