Det finns ständigt auktioner på Tradera som säljer uppstämplade motiv. Smart ide egentligen, att sälja motiv som man stämplat upp hemma och på så vis få ihop pengar till att köpa nya stämplar. Problemet är bara att då behöver inte de andra köpa stämpeln och den som gjort stämpeln förlorar kunder. Man följer inte upphovsrättlagen, det är faktiskt olagligt att sälja uppstämplade motiv liksom omoraliskt. Kolla hur stämpelföretagen har sina regler innan man stämplar upp motiv, det kan vara regel mot att stämpla upp motiv och byta också, det är eget bruk av stämpeln som de flesta har som regel.

Jag har själv ritat stämplar och sålt och vet att det krävs stooora volymer att få ihop kostnaderna för det om man ska göra det lagligt med moms osv, marknadsföring, paketering och inte kostnad för tiden man lägger ner på att hitta på, göra och fixa allt. Det är inte kul för dem som gör stämplarna att hitta dessa försök att tjäna pengar på andras jobb. Då kan det i förlängningen bli att färre gör stämplar och att de blir dyrare och det är inte något som är värt att sträva efter.

Idag hittar jag uppstämplade motiv på tradera från signaturen Milla17, Meja8 och dempsy.

Så idag vill jag uppmana till att inte köpa uppstämplade motiv. Samlas och använd varandras stämplar men gör det inte till en egen företagsverksamhet iom att sälja uppstämplade motiv, det är bara trist för alla inblandade. Anmäl sådana auktioner om du är medlem och upplys andra omkring dig att det inte är riktigt ok att göra så.

Rekommenderade inlägg