Är du en sån som jag som har en låda i hallen och/eller köket där allt möjligt samlas? Det är där du lägger sånt som kan vara bra att ha men du är inte säker på när eller ens om du kommer att behöva det igen – men det ska sparas ett tag i alla fall. Det är inte alltid så att alla saker behövs igen och de blir liggande där i lådan som blir allt mer fylld ända tills den inte går att varken öppna eller stänga för något har fastnat där inne.

Om du har en liknande låda i ditt hem är risken stor att du har en sådan låda i ditt inre också. Även om du är duktig på att rensa i ditt hem kan det vara så att du helt glömmer bort att göra vårstädning i ditt inre för du har ju fullt upp med rengöring av det du kan se.

Nu utmanar jag dig att göra en vårstädning av dina tankar och inställningar också!

Din inre kritiker och din inre coach

De flesta av oss har mött vår inre kritiker lite då och då och ibland verkar det som om den har flyttat in permanent och har åsikter om allt man gör. Det är normalt att oroa sig inför stora beslut men om den får oss att vara alldeles för rädd och kritisk kan det hindra oss från att göra kreativa val som i längden skulle ha kunnat leda till mer av den sortens liv vi vill ha.

När vi inte utmanar våra rädslor kan de börja styra allt vi gör och då lever vi inte det liv vi vill.

Du behöver inte hoppa fallskärm för att du är höjdrädd utan det räcker med att du istället aktiverar din inre coach som får ta större plats så att din inre kritiker inte längre får ta upp din energi och tankekraft.

Det behöver inte betyda att du ska flytta till vildmarken eller till Bali, bli eremit eller träna yoga och äta alger – det KAN du göra, men det BEHÖVER du inte göra… En liten ändring som att tänka annorlunda om dig själv på en punkt kan ge vågor (okej klyscha men sant juh) i resten av hur du tar dig an saker. Att bita ihop och köra på är en vettig kortsiktig attityd ifall det gäller att klara en tuff uppgift en dag eller tom någon månad men att ha det som livsstrategi leder faktiskt bara till annat än paradisiskt lugn. I en tuff och hård miljö krävs det att vara en överlevare men i en mer vanlig vardag ger det din kropp stress och att ständigt leva i fäkta och fly stadiet var aldrig människans design gjord för.

I princip all forskning jag tagit del av har vi allt att vinna på att hitta långsiktiga hållbara lösningar för vårt eget tänkande. Inte att få oss själv att tro att vi är helt magiska och klarar allt utan mer att ha en medveten syn på sina egna tankar, känslor och att sätta nåbara mål och ge sig själv förutsättningarna att nå dem.

Tre saker du kan göra idag

Att vara schysst mot sig själv kan vara en utmaning då man länge varit van att kritisera och pressa sig. Det kan kännas fånigt och meningslöst att tänka inåt och att analysera sig själv. Slöseri med tid som skulle ha gått till att betala räkningar, tömma diskmaskinen, stapla ved, byta däck, rensa förrådet, skriva rapporten, läsa sakerna inför mötet, visa framfötterna, engagera sig, vara medmänniska osv

Det är ganska meningslöst att jobba halvt ihjäl sig för något diffust om att det är så det är. Det är också rätt ohållbart att inget göra för att man är ändå värdelös. Tro mig jag har gjort båda och ingen av de två valen har varit direkt snabbtåg mot paradiset. Kraschlandning snarare. Här är tre saker du kan göra idag för att komma vidare och inte fastna i det som inte riktigt passar dig längre:

Den tredje saken du kan göra idag är att börja min kurs (vilken överraskning…):

Led dig själv – kreativ kickstart – en 3 dagars minikurs

Under tre dagar kommer du att utmanas att ta stegen till att leda dig själv till den plats i livet du vill vara. Du får en videolektion och en PDF varje dag med uppgifter att göra för att du ska kunna leda dig själv mot en mer kreativ vardag.

Du behöver träna dig för att kunna springa ett maraton – du kan inte det direkt utan förkunskaper och du behöver öva upp dig för att klara av att springa så långt. Samma sak behövs för att kunna leda dig själv – du behöver träna på det. 

Under dessa tre dagar kommer du att få ta reda på vad din inre kritiker säger till dig och hur du kan väcka upp din inre coach att ta över så du får en ledare som bättre passar det du vill göra. Ett litet träningsläger för din inre coach så att säga!

Du får här chansen att ta reda på vad det är du behöver för att få igång ditt självledarskap och utveckla det. Du gör kursen när du vill och du har tillgång till den i 30 dagar från att du köper den – så du behöver inte stressa!

DET HÄR INGÅR:

  • Videofilmer med instruktioner – en ny varje dag i tre dagar
  • PDF:s som du kan ladda hem och skriva ut
  • Arbetsblad med uppgifter – 3 nya uppgifter varje dag
  • tillgång till kursplattformen i 30 dagar

Vad säger du – vad har du att förlora på att testa?

Det här är en start på ditt nya sätt att tänka om dig själv, du kommer inte ha en magisk lösning på tre dagar men du kommer att ge dig själv en chans att se vad du kan göra när du har valt att din inre coach får din energi. Det är inget hockus pockus utan du ska hjälpa din hjärna att forma nya tankebanor som den senare ska kunna lunka fram i istället för de du gett den tidigare som inte direkt fört dig dit du vill.

Känner du dig inte redo ännu så ladda hem veckobladet för BÄSTA VECKAN istället och kanske också hänga med på mitt kreativa brev som jag skickar ut ca 1 gång i kvartalet och det händer det kommer ett bonusbrev ibland också när jag vill berätta om något kul jag kommit på för där kommer info alltid ut först och med chans att testa saker innan andra få nys om det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rekommenderade inlägg