Snurrar dina tankar runt och du får inte grepp på dem eller är det alldeles tomt och du vill komma igång? Då passar denna kurs dig som hjälper dig att utforska vad du egentligen funderar på och får ordning och reda på vad nästa steg kan vara.

Kursen utgår ifrån de problem jag har upplevt och hur jag hanterat kreativa blockeringar eller då jag har för många röriga tankar som inte leder någonstans. Ibland har båda sakerna uppstått samtidigt för mig.

Det här är kursen som jag hade velat ha och skulle ha kunnat hjälpa mig när jag tycker allt blir fel, kommer inte vidare och känner frustration över att jag inte kan få något gjort.

Superdupergruppen testar kursen

- vill du vara med och känna på den kreativa processen?

Denna kurs är under uppbyggnad och vill du vara en del av superdupertestgruppen kan du anmäla dig och få tillgång till kursen för en liiiten summa mot att du kommer med förslag och konstruktiv kritik. Beta-perioden beräknas pågå under mars 2021. 

Varför är det inte gratis?

Det kostar 1 dollar = 9 kr (ungefär) att vara med för att dels vill jag testa hur väl betalningsfunktionen fungerar och dels för att om du tar steget och betalar om än så lite är du mer engagerad och tar dig tid att göra kursen än bara en "gratisgrej" som du snabbt glömmer bort eller inte bryr dig om. Vill att du ska känna dig intresserad och känna att det här ger dig något och då krävs det lite av dig också.

Kreativ process i fyra steg

Såhär är min plan just nu för kursen: Kursen är uppdelad i fyra delar under fyra veckor. Du får en start på måndagen med videoinstruktion, text att läsa och arbetsblad och andra verktyg.

På torsdag kväll möts vi och har en genomgång av vad du kommit fram till och vi kan upptäcka vad du behöver för att gå vidare. Kan du inte vara med kan jag försöka hitta en tid som passar eller så fyller du i ett formulär med dina synpunkter som kommer att finnas på kursens webbplats.

Under veckan är jag tillgänglig för frågor och lösningar på det du brottas med via mail eller en form av grupp, kan bli en facebookgrupp eller i annan form. Grejen är ju att du ska ha nytta av det du får på kursen och har du inte det är det väldigt viktigt att du berättar det så att du får glädje av kursen samtidigt som kursen blir vettig för nästa person som går den.

Om upplägget är helt fel berättar du det för mig och jag gör om det - det är en levande kurs det här - inget är helt satt i sten innan - du är min testperson som säger åt mig att skärpa mig och ge dig det du behöver!

jag

Om mig

Ständigt pysslande glesbygdbo i södra lapplands fjälltrakter med nya ideer hela tiden. Nu kombinerar jag mina tidigare jobberfarenheter som forskningsingenjör, lärarvikarie och studiecirkelledare till att ta det online. I början av 2000-talet hade jag onlinekurser i kreativa ämnen som scrabooking via yahoo-grupper och e-post. Det fanns ingen mall eller plattform för att göra det då utan jag uppfann olika sätt att nå ut med kurserna. De gick bra - särskilt en som hette "JAG" med fantastiska medlärare från USA, Danmark och Norge som nu är/blev kändisar i scrapbookingvärlden. Höll även studiecirklar via Medborgarskolan i Umeå, Vilhelmina och Dorotea som var kvällstid, över en helg eller intensivkurs över en dag.

Nu saknar jag det och vill återuppliva det online - det är en makalöst kul upplevelse att lära sig nya saker och få göra det tillsammans - för när jag är ledare lär jag mig minst lika mycket som när jag går en kurs - bara andra saker.

I höstas läste jag en kurs via Umeå Universitet i "Innovation och företagstveckling" och där lärde jag mig flera smarta sätt att hitta nya vägar för nya lösningar och en av modellerna tror jag kan fungera bra även på individnivå inte bara för företags utveckling - kanske tar jag med den i denna kurs ifall den passar dig!?

OBS: Ingen terapi

Det är ingen terapi utan om du upplever att du behöver professionell hjälp med ex. depression eller andra allvarliga psykiska och mentala utmaningar uppmanar jag dig att söka dig till vården eller privata aktörer som kan ge dig professionell hjälp med terapi. Det här är en kurs i den kreativa processen och hur du kan komma ur en kreativ blockering vilket KAN vara till hjälp om du mår dåligt, det har hjälpt mig, men den har ingen vetenskaplig grund för att lindra eller bota psykisk ohälsa. Om du upplever obehag vänligen berätta det för någon i din närhet som kan vara ett stöd för dig, du ska inte gå omkring ensam och må dåligt. Ta hjälp nu!

Ser fram emot att du är med!

Så - vad säger du? Kan vi inte hänga lite i mars och så får du en ny erfarenhet att lära från och jag med... nu är jag mitt i brainstorming och planering av alla bra grejor att ha med - du kommer att få hjälpa mig att "kill my darlings" för jag är rädd jag lägger in för mycket annars - tack för att du har läst ända hit och så hörs vi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rekommenderade inlägg