Kickstarta dina tankar – kurs om den kreativa processen

Snurrar dina tankar runt och du får inte grepp på dem eller är det alldeles tomt och du vill komma igång? Då passar denna kurs dig som hjälper dig att utforska vad du egentligen funderar på och får ordning och reda på vad nästa steg kan vara.

Kursen utgår ifrån de problem jag har upplevt och hur jag hanterat kreativa blockeringar eller då jag har för många röriga tankar som inte leder någonstans. Ibland har båda sakerna uppstått samtidigt för mig.

Det här är kursen som jag hade velat ha och skulle ha kunnat hjälpa mig när jag tycker allt blir fel, kommer inte vidare och känner frustration över att jag inte kan få något gjort.

Superdupergruppen testar kursen

Denna kurs är under uppbyggnad och superdupertestgruppen under mars 2021. 

jag

Om mig

Ständigt pysslande glesbygdbo i södra lapplands fjälltrakter med nya ideer hela tiden. Jobbar i en lanthandel i byn och har gångavstånd till allt – helt perfekt. Nu kombinerar jag mina tidigare jobberfarenheter som forskningsingenjör, webbredaktör, lärarvikarie och studiecirkelledare till att ta det online.

I början av 2000-talet hade jag onlinekurser i kreativa ämnen som scrabooking via yahoo-grupper och e-post. Det fanns ingen mall eller plattform för att göra det då utan jag uppfann olika sätt att nå ut med kurserna. De gick bra – särskilt en som hette ”JAG” med fantastiska medlärare från USA, Danmark och Norge som nu är/blev kändisar i scrapbookingvärlden. Höll även studiecirklar via Medborgarskolan i Umeå, Vilhelmina och Dorotea som var kvällstid, över en helg eller intensivkurs över en dag.

Nu saknar jag det och vill återuppliva det online – det är en makalöst kul upplevelse att lära sig nya saker och få göra det tillsammans – för när jag är ledare lär jag mig minst lika mycket som när jag går en kurs – bara andra saker.

I höstas läste jag en kurs via Umeå Universitet i ”Innovation och företagstveckling” och där lärde jag mig flera smarta sätt att hitta nya vägar för nya lösningar och en av modellerna tror jag kan fungera bra även på individnivå inte bara för företags utveckling – kanske tar jag med den i denna kurs ifall den passar dig!?

OBS: Ingen terapi

Det är ingen terapi utan om du upplever att du behöver professionell hjälp med ex. depression eller andra allvarliga psykiska och mentala utmaningar uppmanar jag dig att söka dig till vården eller privata aktörer som kan ge dig professionell hjälp med terapi. Jag har en kurs i den kreativa processen och hur du kan komma ur en kreativ blockering vilket KAN vara till hjälp om du mår dåligt, det har hjälpt mig, men den har ingen vetenskaplig grund för att lindra eller bota psykisk ohälsa. Om du upplever obehag vänligen berätta det för någon i din närhet som kan vara ett stöd för dig, du ska inte gå omkring ensam och må dåligt. Ta hjälp nu!