Led dig själv – kreativ kickstart – en 3 dagars minikurs

Under tre dagar kommer du att utmanas att ta stegen till att leda dig själv till den plats i livet du vill vara. STARTA REDAN IDAG! Du får en videolektion och en PDF varje dag med uppgifter att göra för att du ska kunna leda dig själv mot en mer kreativ vardag.

Du behöver träna dig för att kunna springa ett maraton – du kan inte det direkt utan förkunskaper och du behöver öva upp dig för att klara av att springa så långt. Samma sak behövs för att kunna leda dig själv – du behöver träna på det. 

Under dessa tre dagar kommer du att få ta reda på vad din inre kritiker säger till dig och hur du kan väcka upp din inre coach att ta över så du får ett en ledare som bättre passar det du vill göra. Ett litet träningsläger för din inre coach så att säga!

Du får här chansen att ta reda på vad det är du behöver för att få igång ditt självledarskap och utveckla det. Du gör kursen när du vill och du har tillgång till den i 30 dagar från att du köper den – så du behöver inte stressa!

DET HÄR INGÅR:

  • Videofilmer med instruktioner – en ny varje dag
  • PDF:s som du kan ladda hem och skriva ut
  • Arbetsblad med uppgifter – 3 nya uppgifter varje dag
  • tillgång till kursplattformen i 30 dagar

Vad säger du – vad har du att förlora på att testa?

Skapa ditt eget kreativa recept – 4 veckors kurs om den kreativa processen

Snurrar dina tankar runt och du får inte grepp på dem eller är det alldeles tomt och du vill komma igång? Då passar denna kurs dig som hjälper dig att utforska vad du egentligen funderar på och får ordning och reda på vad nästa steg kan vara.

Kursen utgår ifrån de problem jag har upplevt och hur jag hanterat kreativa blockeringar eller då jag har för många röriga tankar som inte leder någonstans. Ibland har båda sakerna uppstått samtidigt för mig.

Det här är kursen som jag hade velat ha och skulle ha kunnat hjälpa mig när jag tycker allt blir fel, kommer inte vidare och känner frustration över att jag inte kan få något gjort.

Teorin och arbetssätten som är till grund för kursen

Jag kombinerar GTD med teorier om den kreativa processens arbetssätt och har skapat en metod i fyra steg till att göra “Ditt kreativa recept”.

GTD (Get things done) är ett populärt arbetssätt för uppgiftshantering skapat av David Allen. Metoden är baserad på en enkel sanning: ju mer information som snurrar runt inne i ditt huvud desto hårdare är det att avgöra vad som behöver din uppmärksamhet. Resultatet är att du lägger mer tid på att tänka på vad du ska göra än på att verkligen göra dem. När information samlas i ditt huvud i överflöd kan det leda till stress, tynga ner dig och göra dig osäker. Nyckeln i GTD är inte några speciella verktyg du väljer utan snarare dagliga vanor som du använder för att prioritera och underlätta din liv.

Den kreativa processen är väl studerad allt sedan tidigt 1800-tal av forskare från flera områden tex naturforskare och psykologer. Processen har oftast 3-5 stadier enligt de vetenskapliga studierna. Jag har tagit del av den senaste forskningen som finns publicerad och valt ur fyra steg utifrån det som passar ett modernt vardagsliv.

Dags att anmäla dig!

Superdupertestgruppen under mars 2021.  Under april-maj 2021 finslipas den och kommer att erbjudas i september 2021.

jag

Om mig

Ständigt pysslande glesbygdbo i södra lapplands fjälltrakter med nya ideer hela tiden. Jobbar i en lanthandel i byn och har gångavstånd till allt – helt perfekt. Nu kombinerar jag mina tidigare jobberfarenheter som forskningsingenjör, webbredaktör, lärarvikarie och studiecirkelledare till att ta det online.

I början av 2000-talet hade jag onlinekurser i kreativa ämnen som scrabooking via yahoo-grupper och e-post. Det fanns ingen mall eller plattform för att göra det då utan jag uppfann olika sätt att nå ut med kurserna. De gick bra – särskilt en som hette ”JAG” med fantastiska medlärare från USA, Danmark och Norge som nu är/blev kändisar i scrapbookingvärlden. Höll även studiecirklar via Medborgarskolan i Umeå, Vilhelmina och Dorotea som var kvällstid, över en helg eller intensivkurs över en dag.

Nu saknar jag det och vill återuppliva det online – det är en makalöst kul upplevelse att lära sig nya saker och få göra det tillsammans – för när jag är ledare lär jag mig minst lika mycket som när jag går en kurs – bara andra saker.

I höstas läste jag en kurs via Umeå Universitet i ”Innovation och företagstveckling” och där lärde jag mig flera smarta sätt att hitta nya vägar för nya lösningar och en av modellerna fungerar bra även på individnivå inte bara för företags utveckling.

OBS: Ingen terapi

Det är ingen terapi utan om du upplever att du behöver professionell hjälp med ex. depression eller andra allvarliga psykiska och mentala utmaningar uppmanar jag dig att söka dig till vården eller privata aktörer som kan ge dig professionell hjälp med terapi. Jag har en kurs i den kreativa processen och hur du kan komma ur en kreativ blockering vilket KAN vara till hjälp om du mår dåligt, det har hjälpt mig, men den har ingen vetenskaplig grund för att lindra eller bota psykisk ohälsa. Om du upplever obehag vänligen berätta det för någon i din närhet som kan vara ett stöd för dig, du ska inte gå omkring ensam och må dåligt. Ta hjälp nu!

Är du intresserad men vill inte gå en kurs just nu? -få mina kreativa brev så vet du när det är en ny kurs redo för dig och under tiden får du inspirerande brev med andra saker du kan göra, se och läsa för att komma vidare med din kreativitet och vardagsliv!