Hej kära nya besökare. Vill du beställa kort eller presenter till dig eller en vän? skicka mig en e-post om det! Vill du ha stöd & hjälp med instagram, facebook osv KLICKA HÄR Annars så fortsätt läs nedan

Skapa det kreativa liv du vill ha i samklang med årstiderna

Det är ganska meningslöst att jobba halvt ihjäl sig för något diffust om att det bara är så det är. Det är också rätt ohållbart att inget göra för att man är ändå värdelös.

–> Tro mig jag har gjort båda och ingen av de två valen har varit direkt snabbtåg mot paradiset. Lösningarna kan vara olika för oss alla och beroende på var man är i livet.

Det jag hittat som funkar i längden för att må bra är att:

 • sova gott
 • äta hyffsat nyttigt
 • rör på mig tillräckligt och lite mer
 • umgås med människor som ger mig nya insikter & upplevelser
 • ha en mening med mitt eget liv
 • låta naturens rytm leda mig

Kan låta simpelt och enkelt. Kanhända är det så men varje punkt ovan kan vara nog så klurig att hitta rätt väg till ifall man kommit lite vilse.

Funkar inget längre som det gjort tidigare?

Plötsligt var det så och fastän jag försökte mer intensivt eller fokuserade och gjorde allt rätt blev det bara fel. Grejen är att vi alla och allt runt oss utvecklas och förändras (vare sig vi vill eller inte) och helt plötsligt har du kommit så långt att du inte känner igen dig.

Det kan bero på:

 • en flytt
 • nytt jobb
 • ny partner
 • barnen flyttar ut
 • en utbildning
 • en upplevelse
 • klimakteriet, pubertet eller annan hormonomställning

eller något helt annat. När livet förändras och inte du eller du förändras men inte livet runt dig – båda kan vara lika frustrerande – eller så ändras både du och allt runt dig. ELLER så tycker du allt är likadant men inget funkar ändå. Då är det inte så lätt att hitta lösningen i ens gamla metoder, i checklistor på nätet eller käcka uppmaningar – det kräver ett lite mer grundläggande jobb som kan ta sin tid.

Snabba lösningar eller långsiktigt hållbart?

Det mesta som är obra blir bättre av att ta en värktablett, smärtan försvinner och du kan känna dig som om du är ok igen. När lindringen klingar av är du tillbaka på ruta ett för orsaken till smärtan har du ju inte brytt dig om, bara symptomet. Så är det ju med resten också, det du underhåller och bryr dig om klarar sig längre och går inte sönder. Om du har nya erfarenheter men tuffar på i gamla hjulspår blir det ju ändå samma sak igen.

okej.

VAR SKA DU BÖRJA DÅ?

Efter att ha testat allt möjligt, läst böcker, lyssnat på kloka sanningar, gått kurser, flyttat, bytt jobb, utbildat mig ännu mer, tränat och så vidare så insåg jag att jag var tvungen att leda mig själv. Ja jösses – kan tyckas – det är ju självklart. Javisst det är det. Jag hade bara inte riktigt erkänt det för mig själv. Hört det – javisst – levt efter det – absolut inte.

Mitt enda tips till dig är att lyssna på dig själv. Säger du kloka saker till dig själv eller är du helt ute och cyklar?

Du kan lära dig allt om allt men ändå inte komma dit du vill. Du måste leda dig själv. Ingen annan bryr sig faktiskt – inte som du kan bry dig, om dig. Det är ditt jobb att göra det. Dessutom kan du dra nytta av att se hur naturen löser sina problem. Det finns årstider, natt och dag och andra naturliga rytmer som vi har utvecklats ihop med som fungerar eftersom hela vår kropp och själ är gjorda efter dem. Sluta jobbe emot dig själv och de naturliga rytmerna. Lev med dem istället.

VAD KAN JAG HJÄLPA DIG MED?

STEG 1: Prenumerera på mina KREATIVA BREV som kommer ca varannan vecka med tips och idéer för ditt kreativa och balanserade liv.

STEG 2: Läs min blogg. Här kan du hitta inspirerande artiklar eller pyssel som utvecklar dig och din kreativa sida.

STEG 3: Lyssna på min pod ”Bli mer kreativ och effektiv”

STEG 4: Gå en av mina kurser

MEN till slut är det upp till dig att hitta dina värderingar och leda dig dit du vill – du får göra jobbet men jag vill gärna hejja på dig och vara ett stöd på vägen!

Vill du ha lite hjälp? Hör av dig så kan vi se ifall du kanske kan ha nytta av en kurs hos mig, vi kanske passar bra ihop och du kan få nytta av det jag har att berätta – stor kram & lycka till!

E-POST: Skriv en rad till camilla(snabela)floweret(punkt)se Alla mina sociala medier finns som ikoner här och var… men floweretse heter jag på You tube, Instagram och Facebook.

Foto: från pexels av valeria lazareva