Det kan vara svårt att ha snögubbar inomhus men inte om de är gjorda av garn. I efterdyningarna av Frostfilmen så har snögubbar seglat upp som en favorit här hemma och ute på nätet bland pysslare.
Snögubbar passar bra som pynt dessutom så idag kommer en garnbollssnögubbetips här!

Under en sittning då jag kollade igenom ett gäng spännande sidor på nätet hittade jag denna Snögubbeidé.  (webbsidan verk ok men lite lur på att den kanske döljer ngt för fick en varning av virusprogrammet om den så ha på virusprogrammet när du klickar på länken…)

Det är en snögubbe gjord av två garnbollar med öronpuffar av piprensare, halsduk av ett band och pärlor som ögon.

Jag ville ha en miniversion av den och jag testade det…
Den kanske blev mer lik en liten snöjätte, en Yeti, än en snögubbe men men …

HUR GÖR DU?

Jo först behöver du göra garnbollar:

För att få till garnbollarna behöver du en gaffel och garn och gärna en sax då garn kan vara jobbigt att tugga av.

Linda garnet sisådär 30 varv runt gaffeln. Klipp av garnet och håll kvar änden så den inte gör så att allt garn lindar upp sig igen.

Ta en ny garnbit som är rätt lång och stoppa igenom den mellan gaffelpiggarna så du kan knyta runt ”midjan” av garnlindandet du gjort. Knyt lite löst bara.

Dra loss garnet från gaffeln och dra åt knuten men inte så hårt att garnet går av, det gjorde jag, garnet gick av – irriterande. Lämna ganska långa bitar kvar av ditt omknytargarn, bra att ha sedan.

Då ska du ha något som ser ut som ett litet garnnystan som på bilden nedan. Tag din sax, här är sax verkligen att föredra över tänder, och pilla in den som på bilden och klipp upp ändarna.

Då får du en ojämn garnboll. Frisera den genom att klippa till den hyggligt och fluffa den.

Sådärja.

Gör en till garnboll som är större.
Ju fluffigare garn du tar desto enklare är det att få en lurvig snögubbe.

Nu ska du fästa ihop garnbollarna.
Det jag gjorde var att ta en liten garnboll och en större, som du just också gjort…. 
Jag lämnade långa bitar kvar av garnet som jag knöt ihop garnbollarna med (efter de varit på pappmallen eller gaffeln) som jag tipsade dig om tidigare… så jag kunde fästa bollarna i varandra.
Ja du som bygger ihop snögubben så.
Försökt ta foton av det men de blev så frukansvärt dåliga att du mår bättre utan att se dem…
Ja då fattas bara ögonen som jag tog två brads/påsnitar och tryckte bokstavligen in dem i skallen på gubben och sedan knöt jag en bit band runt ”halsen” på snögubben.
Färdigt.

Instruktionsfilmer

Om du hellre behöver få se hur saker ska göras finns här två väldigt bra filmer som visar hur du kan göra bra garnbollar sk. pom pom:s. Både små och större :)

 ————————————————————————————————————

Varje dag i december är det ett pyssel, tips eller inspiration om den mysiga julen och decembers högtidligheter. Kom med och hälsa på här hos Floweret och få en dos vinter och mys.

Rekommenderade inlägg