När vi på en middag kom in på saker som inte har med det synliga att göra dvs andlighet och frågor kring livet efter döden så började jag fundera på astrologi. Jag har sedan tidigare känt att mycket stämmer med det som min stjärnbild påstår att jag är, jag är född i oxens stjärntecken och tydligen är det såhär om man ska tolka det enligt zoodiakens version:

Detta har jag hittat hos: http://www.astrologi.nu/oxen/

//citat börjar

Född 1-10 maj – Oxens fasta dekad

Då Oxen är det fastaste av de fasta tecknen, eftersom jord är det mest solida av elementen, blir solen här verkligt tydlig i sin Oxekaraktär. Allt som hör detta tecken till av trygghet, konservatism och sävlighet, får här sitt tydligaste uttryck. Den väldiga tålmodigheten, långsamheten som ändå alltid når sitt mål, ungefär som sköldpaddan vinner loppet mot haren. Anlaget för jordbruk, hantverk och gröna fingrar är tydligt, liksom allt som hör det konkreta, ständiga till.

Med solen här har man kapabla händer och en inre strävan efter lugn och ro. Det är sällan fråga om några snabba kast i temperamentet eller värre frustrationer, eftersom det i denna solposition finns ett slags visshet om människans blygsamma roll på jorden. Man finns och man gör vad man kan, och mer är det inte. Ett andens lugn. Naturen och tingen ligger denna ande nästan närmare än andra människor och samhället. Han kan finna sig tillrätta på snart sagt varje plats, genom att en aning likt myran bygga sin stack, sin värld, och sedan nästan försvinna in i den. Världar må födas och förgås, men denna gestalt har i sig anlaget till att alltid lyckas förbli vad han var.

Förhållandet till fadern kännetecknas också av detta lugn och en självklarhet. Båda är mycket medvetna om sitt blodsband och finner sig i det med ett lugn som imponerar. De har fasta former för sitt umgänge. Mycket blir det aldrig fråga om att ventilera, och sällan svävar de i någon ovisshet om var de har varandra – trots att de verkar vara så pass slutna inför varandra.

//slut på citat

Jag ler, min konservativa och tröga inställning med svårigheter att gilla förändring är solklar liksom min enkla inställning till boplats… de gröna fingrarna har förvånat mig mången gång då mycket frodas fint som jag planterar. Enda problemet hade jag med lavendel men det ska jag testa igen framöver.

Särskilt roligt blir det då min sambo är lejon:

//citat:

Kombinationen Oxen med med Lejonet, lär inte vara utan konflikter. Oxen kan tycka att Lejonet är väl självupptagen och överdriver sin egen betydelse. Lejonet kan finna det svårt att riktigt leva ut i deras relation. Där Lejonet vill förgylla vill Oxen tona ner, den första är högrest, den andre jordnära.

//slut på citat

Jag är ju faktiskt den som hejdar, hindrar, frågar och saktar ner projekt och aktiviteter som sambon trollar fram med hiskelig fart – i början var det klurigt att hitta balansen men nu har vi våra roller klara och använder oss av våra styrkor för att nå ett bra slutresultat. Så här var det klockrent.

Vad ska man tro

En klok resonerande text om astrologi hittar du på samma webbplats nämligen här: http://www.astrologi.nu/horoskop/27-astrologi-tro.html

Det är såklart bra att som med allt annat värdera information och sätta den i sitt sammanhang och inte köpa sanningen som den presenteras rakt av. Vi är alla olika och kan hitta sanning i alla typer av förklaringar till hur saker står till, men om det gör dig mer trygg och tillfreds så då tycker jag du ska ta till dig av astrologin. Sedan att tro på horoskop i tidningen som säger saker som passar på vem som helst är väl en sak – att läsa ett horoskop baserat på dina egna uppgifter är ngt annat.

Ställ ditt eget horoskop

Här skrev jag in mina siffror och fick spännande läsning… gör det du med om du vill, det är intressant att läsa om sig själv *hehe*

Så ha´t så skoj och läs om hur stjärnorna och planeternas inverkar på oss…

Rekommenderade inlägg