Sonen gillar att rita och har upptäckt manga. Dels pga att mina färgläggningspennor ProMarkers och papper i deras serie ofta har mangafigurer på förpackningen och dels för vi har filmer i den stilen och ja han hänger och surfar på internet…

Vi hittade en sida han gillar HOW TO DRAW MANGA som visar steg för steg hur man kan göra.

Vi var på fantastiska biblioteket i Vilhelmina i fredags och där när vi står och tittar i tecknarböcker får vi hjälp av en gymnasiestudent som går estet i Lycksele och ger oss råd och tips i mangavärlden. Tack tack… Han säger att just sådana där webbsidor som jag länkar till ovan och de böcker vi tittar i kan ge en stil som kan ta år att komma ifrån.

Alltså att inte stirra sig blind på stereotypa bilder av manga utan vidga vyerna… men manga är så mycket och så vitt skilda saker… det är disneyaktigt och det är vuxenfilmaktigt, det är gulligt och det är våldsammt och allt därimellan. Känner mig rätt vilsen i mangavärlden men lite mer på rätt väg med hjälp av den schysste gymnasisten.

Han tipsade oss om Japans ”disney” studio ”Studio Chibli” och filmerna ”Min granne Totoro”, ”Ponyo”, ”Om du lyssnar riktigt noga” och ”levande slottet”. Vi har Ponyo hemma redan och får väl fortsätta med resten framöver.

Min figur med mangastora ögon

Så sonen fick låna med sig hem en mer allmän hur-man-tecknar-bok och får lov att utveckla sig utan att bli för mangastereotypisk…

Så rita vidare där ute… och har ni tips får ni gärna höra av er…

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. Åh så skoj!
    Storbarna är stora mangafans sen många år. Ronja ritar också manga. Vi har en box med Studio Ghibli-filmer. Hojta till om ni vill låna!

Kommentarer är stängda.