Nobeldagen är här och blå salen fylls av frasande balklänningar och stiliga smokings och servetterna är brutna i vackra skapelser. Klarar du av det?
Bryta servett, klara etikett – eller har du armbågarna på bordet och rapar allt annat än diskret?
Ingen fara än finns tid att få dig rumsren…
En fantastisk bok hamnade i min ägo i en loppis på väg mot Umeå förra sommaren. I denna underbara bok tryckt 1930 finns ”handledning i konsten att arrangera smakfulla bordsdukningar såväl i vardagslag som vid festliga tillfällen”.
Perfekt. Jag är en helt okunnig servettbrytare och har mycket liten erfarenhet av att arrangera smakfulla bordsdukningar… Tack och lov så kan Thora Holm ge vägledning genom boken och Ida Högstedt visar hur placering och servering ska gå till.
Så vi hoppar rakt in i servettbrytningen så vi hinner få till det till nobelfesten ikväll:
Kanske för simpelt för din smak?
Då har damerna två förslag till för din egen smakfulla bordsdukning:
Klassiskt och prydligt. En mer modern servettvikning bjuder ICA på och hittar du HÄR!