Vik pappersgranar

Vill du bli stor skogsägare snabbt?
Då har jag pysslet för dig – vik en granskog!
Det tar lite tid men är inte direkt svårt – lite tålamod är bra tills du har en fin prydnad till fönstret eller i granen till exempel. Om du vill kan du se instruktionerna som PDF också. Länk finns nedan. Nu kör vi igång.

Vik granar av pappersbitar du har över från presentpapper eller annat pyssel du har haft för dig. Du behöver 8 stycken bitar i olika storlek som du viker och limmar ihop för att göra din gran.

——————————————
Ladda ner instruktionerna
Om du vill kan LADDA NER instruktionerna som en PDF och skriva ut HÄR.
——————————————

Du behöver 2 pappersbitar av varje storlek alltså:
2 st   4 cm x 4 cm
2 st   5 cm x 5 cm
2 st   7 cm x 7 cm
2 st   9 cm x 9 cm

1. Vik en kvadrat på mitten och hörn till hörn åt båda hållen så du får ett papper den skarpa vikningar, dra gärna med din nagel över vikningen så blir et enkelt att vika senare. Se på bilden nedan där har jag dragit blyertsstreck över pappersbiten som du ska vika efter.

2. Vik pappersbiten på mitten igen.

3. Vik in de yttre delarna in under den stora triangeln så de möts.

4. Vik ner den översta biten papper mot triangels mitt så de går ner lite över undre kanten, gör så med den andra sidan med så det blir två flikar ner.

5. Gör likadant med den andra pappersbiten i samma storlek och limma sedan ihop de färdigvikta bitarna rygg mot rygg.

6. Vik de andra storlekarna och limma ihop.

7. Tag den största biten och limma ihop den med den näst största biten lite omlott. Du börjar få formen på granen och limma sedan fast de andra bitarna.

8. Tag en nål och sy genom en tråd i översta biten av granen och knyt tråden så har du ett hänge. Om du vill kan du dölja hålet med en stjärnpaljett så får du en toppstjärna också.

9. Häng i granen, riset eller i fönstret eller där du tycker den passar.

————————————————————
Öppna som PDF och skriv ut om du vill HÄR
————————————————————

En annan vikt gran

Den här iden har jag sett bland annat i tidningen Inzpira som kom ut förra året. Andra typer av pappersgranar finns det givetvis och en annan jag tycker är kul är de som man kan vika av gamla böcker eller tidningar:

Vikt gran av en reklambroschyr
http://tesatipsar.blogspot.se/2011/11/pappersgran.html

 ————————————————————————————————————
Varje dag i december är det ett pyssel, tips eller inspiration om den mysiga julen och decembers högtidligheter. Kom med och hälsa på här hos Floweret och få en dos vinter och mys.

Rekommenderade inlägg