Det är verkligen lätt att arbeta med månen utan att veta speciellt mycket om varför och hur månens cykel ser ut och vad den sägs påverka. För månen är ju där uppe nästan varje natt för oss att se sedan starten på vårt solsystems existens.

Den 8 april 2024 är det inte bara nymåne utan SUPERNYMÅNE och i Nordamerika kan man se en total solförmörkelse också. Så om du letade efter tecken för att veta en bra tid att starta något nytt så har du det här!

Vi människor har sett upp mot månen och gett dess olika form och rytm en hel del betydelse i våra olika kulturer och religioner genom åren. Visste du att aprils nymåne är inte bara starten på en ny måncykel och en supernymåne utan även början på en helt ny omgång av alla stjärntecken? Väduren är det första tecknet på zodiaken och det är den som denna nymåne står i. Okej – Vad betyder det då?

Astrologi & stjärntecken

Ja en väldig massa saker om du är inne på astrologi men om du är skeptiker så kan du ändå se det som en extra bra månad att påbörja något. Vädurens energi är nämligen verkligen impulsiv. Väduren är känt för att ta initiativ. Använd denna energi för att starta nya projekt eller ta beslut. Så du kanske tycker att livet har för hög energi just nu för att göra planer med solljuset som återvänder också, men med lite disciplin är allt möjligt. Den eldiga, entusiastiska energin från Väduren är bra för att ge dina planer driv och beslutsamhet på en gång. Väduren är också ett modigt tecken, så detta är en tid att ta modiga steg och agera på dina drömmar.

Har du tillräckligt roligt? Är du spontan tillräckligt ofta? Om svaret är mest ”nej” så bestäm att under de kommande veckorna kommer du att ge dig själv mer tid åt allt skoj du saknar. Väduren är zodiakens barn och nu är det en jättebra tid att påminna dig själv om att få kontakt med ditt inre barn – var barnsligt entusiastisk.

Det här är också en utmärkt tid för fokus på dig själv och vad du behöver – vart du ska och vad du vill. Ger du dig själv, din garderob och/eller ditt hem bara en enda makeover om året, gör det nu. Väduren är traditionellt ”start”-tecknet, inte minst för att det är zodiakens barn. Den är fylld med kraft när den förbereder sig för att komma ut ur startgrinden och den kommer inte att oroa sig för att det går för fort. Den ”gör” det bara. Kom ihåg att du kan se på astrologi är en inspirerande kraft, även om du inte direkt tror på det, och du kan anpassa dess budskap efter dina egna behov och tro.

Så känn av månens energiläge nu och inse att detta är tiden för att STARTA och börja gasa med full kraft!

Hur jag skippade att skjuta upp allt till sista stund…

Jag är en som ofta tagit till prokastinering dvs att skjuta upp saker som metod att sabotera för mig själv. Det har jag tack och lov jobbat mycket med och har lyckats komma ifrån det rätt mycket. Inte botad men långt ifrån lika illa som det var förut. Jag har testat en massa metoder och det är ju så att en metod som är perfekt för en person skapar bara mer stress för en annan.

Jag kämpade med att komma igång med mitt projekt för några år sedan, som egentligen var två, det handlade om att skriva klart en artikel och en hemtenta. Dagarna gled förbi, och jag kände mig fast i samma gamla rutiner och mest bara sköt det framför mig. Men så, en kväll när jag var på hundpromenad såg jag nymånen som en tunn skära på himlen. Det var som om den viskade till mig att det var dags för en ny början eller kanske skrek den… tror det var att den skrek för jag hade nog inte märkt det annars :)

Jag bestämde mig för att använda månens faser som en tidsram för mitt projekt. Nymånen blev min startpunkt, och jag visste att jag hade till fullmånen för att nå mitt första stora delmål. Det gav mig en känsla av brådska, en deadline som drev mig framåt.

Det var inte lätt. Jag stötte på en massa hinder och flera dagar då ingenting verkade gå rätt för jag var väldigt duktig på att hitta ursäkter till att inte göra det jag borde. Men nästan varje kväll, när jag såg månen växa sig större på himlen, påminde den mig om att även jag gjorde framsteg, lite i taget. Och när fullmånen lyste upp natten, hade jag klarat av mitt första delmål. Hemtentan var klar INNAN sista datumet var aktuellt. Det var en känsla av prestation som jag inte hade känt på länge, det var få gånger jag hade kommit i mål i tid innan deadline utan att vara hysterisk på sluttampen…

Med månens hjälp lärde jag mig faktiskt att sätta realistiska deadlines och att uppskatta de små stegen framåt. Projektet som en gång verkade överväldigande blev hanterbart, uppdelat i faser precis som månens cykler. Och när jag slutligen nådde mitt slutmål, kände jag en djup tacksamhet till att jag tagit månen som guide genom processen. Jag hade hittat ett sätt som till och med jag uppskattade och lyckades följa.

Den nya kursens upplägg

Tack vare aprils nymånes hyperaktiva energi kände jag att det är en perfekt månad att starta att göra klart den helt nya kursen Månens rytm: Planering med månens kraftsom följer en hel måncykel från nymåne till precis innan den näst kommande nymånen. Den kursen ger dig chans att planera och hinna känna vad månens cykel kan erbjuda dig både för planeringen skull men även för din personliga utveckling. Du behöver inte tro på magi eller astrologi utan bara se på det som ett sätt att få synk med naturens och dess rytm. Såhär kommer kursen att vara tänkt att fungera:

Nymånen – Tiden för Intentioner

Nymånen är startpunkten, en tid för att sätta intentioner och planera för framtiden. Det är en tid för att vara ärlig med sig själv om sina önskningar och mål. Under kursen kommer vi att utforska hur vi kan använda nymånens energi för att sätta kraftfulla intentioner och skapa en solid grund för våra drömmar och projekt.

Första Kvarteret – Tiden för Handling

När månen växer till första kvarteret, är det dags att agera. Det är en period av beslutsamhet och handling. Vi kommer att lära oss hur vi kan identifiera och övervinna hinder, samt hur vi kan ta konkreta steg mot att förverkliga våra intentioner.

Fullmånen – Tiden för Manifestation

Fullmånen är kulminationen, en tid för att se resultat och fira framgångar. Det är en tid för att reflektera över framstegen och uppskatta hur långt vi har kommit. Kursen kommer att visa hur vi kan använda fullmånens ljus för att utvärdera våra framsteg och manifestera våra drömmar.

Sista Kvarteret – Tiden för Reflektion

Sista kvarteret är en tid för reflektion och frigörelse. Det är en tid för att släppa taget om det som inte längre tjänar oss och förbereda oss för nästa cykel. Vi kommer att utforska hur vi kan släppa taget om gamla vanor och tankemönster för att göra plats för nya möjligheter.

Dagen innan fasen börjar så får du tillgång till modulen som guidar dig genom varje fas. Så kursen startar den 7 april då du kan läsa allt som står om nymånen och påbörja din resa med månens faser i april. Innan dess kan du bara göra ett förköp så har du din plats redo inför nymånen!

Hur kan du dra nytta av nymånen utan kursen?

Du behöver inte gå min kurs för att dra nytta av månens faser. Du klarar det nästan lika bra själv genom att kolla upp på himlen och synka dig med var i cykeln månen är. Om du vill ha lite mer stöd så är du såklart mer än välkommen att gå kursen 8 april till 8 maj!

Det är inte första gången jag skriver om månens faser, du hittar ett till blogginlägg om det HÄR

Tips för att arbeta med nymånen i april 2024:

– Meditation: Sätt dig i lugn och ro, andas djupt och visualisera dina mål. Skicka dina intentioner ut i universum.

– Skriv ner dina mål: Föreställ dig de förändringar du önskar i livet och skriv ner dem.

– Följ månens cykel: Notera när månen blir synlig igen (vaxande måne) och använd den energin för att agera på dina intentioner.

Dessa tips är lika bra med eller utan kursen så kör hårt – det är snart april :)

Rekommenderade inlägg