Idag får du läsa det första kreativa brevet som jag nyss skickat ut till alla prenumeranterna. Vill du också ha ett om två veckor så anmäl dig HÄR!

Tjolahopp och välkommen till det allra första kreativa brevet för 2024.Hoppas du har haft en härlig julhelg och en bra start på det nya året så att du är mer än redo att kicka igång med nya kreativa upptåg. Under förra året började jag jobba på ett studieförbund och har kunnat göra det jag gillar allra mest både där och i mitt företag, dvs hitta på kurser och skapa möjligheter för andra att lära sig nya saker de behöver.

Så eftersom byte av jobb och en mängd andra saker förändrades hade jag ett rörigt år utan riktig styrsel 2023 vilket ledde till att nu känner jag behov av att få mer rutiner och vanor på plats. Därför valde jag ett stöttande ord för 2024: regelbunden

Det är ett helt motsatt ord från förra årets oregelbunden. Alltihopa blir en naturlig följd av att jag nu vill hitta nya stigar att gå på istället för att vada genom en snårig slyskog…

Det blir alltså helt perfekt för mig att använda “Din kreativa guide” som du hittar i BIBLIOTEKET och ta hjälp av för hitta mina kreativa rutiner. Här i mitt lilla hörn av världen tror jag på att starta året med en gnutta konstnärlig entusiasm. Lite lagom energi som räcker året om. Det tänkte jag portionera ut varannan vecka på torsdagarna. Då får du ett kreativt brev med tips på vad du kan göra under en kreativ kvart & en återblick till en kreativ kvinna från förr eller nyss 😄 så vi kör igång direkt.
art journal
Kreativ kvart: Art Journaling och att starta året kreativt!
Uppdrag: Utforska hur du kan använda art journaling för att tydliggöra dina konstnärliga mål. Skapa en sida som representerar de tekniker eller stilar du vill experimentera med under 2024.
Alltså: Skapa ditt kreativa manifest helt enkelt!

Utmaningen denna vecka är att skapa ditt eget kreativa manifest i din art journal: Vad betyder kreativitet för dig?Dela gärna med dig av ditt manifest via instagram med hashtagen #kreativtmanifest2024
Vill du ha hjälp att starta din “Art Journaling” resa?
Kolla då in den digitala kombinerade 20 minuter långa föreläsningen & 40 minuters workshopen där du får veta lite mer vad en junk-journal/art-journal är och aktivt göra en sida ihop med mig och de andra som är med!Du får givetvis bara kolla också – inget krav på egen aktivitet!

Föreläsningen sker via verktyget zoom som du kan ladda ner via zoom.us eller öppna via din webbläsare.

Det jag brinner för är att visa upp möjligheter att skapa med saker man redan har hemma, kuvert, tidningspapper, julklappspapper, tepåsar osv – det går att skapa roliga saker med enkla medel!

Så har du 49:- och en timme över så häng med – det vore så kul!
Du anmäler dig via medborgarskolans webbsida HÄR!
Inspirerande förebild: Ada Lovelace
Augusta Ada Byron föddes den 10 december 1815 i London i England. Hennes pappa, poeten Lord Byron, lämnade familjen när Ada bara var en månad gammal. Men det är inte det som gör henne speciell utan för hon är den allra första programmeraren. 

Hennes text om en mekanisk räknemaskin räknas som den allra första beskrivningen av och fröet till datorprogrammering, och hon blir därmed själv världens första programmerare. Därför finns det ett dataspråk uppkallat efter henne: Ada. Hon hade alltså tänkt ut hur alltihop skulle fungera – långt innan datorer fanns på riktigt.

Det hon själv gärna lyfte fram var att maskinen bland annat kunde användas för att komponera komplicerad musik och att skapa grafik med text, bilder och ljud tillsammans! Ada Lovelace Day firas från 2009 den andra tisdagen i oktober varje år – väl värt att uppmärksamma, inte sant!

Vill du läsa mer om Ada klicka HÄR!
Nu har du fått en försmak på vad du får som prenumerant av de kreativ breven och jag skulle bli mer än glad om just du bestämde dig för att ge mig lite av din dyrbara tid <3
PRENUMERERA PÅ DE KREATIVA BREVEN HÄR!

OKEJ – tack för att du läst ända hit och så hoppas jag vi ses igen i din mailbox om två veckor då nästa brev dyker upp från mig med en ny kreativ kvart och en inspirerande förebild å något mer…

Önskar dig en fin start på året och sköt om dig.
Kram Camilla

Läs nyhetsbrevet i din webbläsare istället så ser du hur det ser ut i din mailbox också!

Rekommenderade inlägg