Nu är det 25 dagar kvar av detta år och Finlands självständighetsdag samt min sambo Niklas namnsdag och även Nikolaus firar namnsdag idag. Fast idag ska du få göra en snögubbe för att fira alla dessa saker. Varsågod en egen Olaf ;)

SNÖGUBBE

1.Klipp ut delarna och rita av dem på det papper du vill använda. Kroppen ritar du av två gånger.
2.Färglägg om du vill eller klipp ut i färgat papper. Armarna kan vara svarta och näsan orange som en morot.
3.Klistra fast armarna på baksidan av kroppen. Klistra fast de övriga delarna på gubben.
4.Rita knappar och ansikte på gubben med en penna.
5. Knyt ett snöre om halsen på gubben som halsduk.
6.Klistra fast den andra kroppen baktill så du får en dubbelt så tjock kropp. Klistra inte ihop den lilla fliken längst ner.
7.Klipp till en bit som är lika stor som snögubbekroppen ungefär och klipp till en skåra i den på mitten av biten som är lika stor som fliken längst ner på gubben.

8.För ner fliken i skåran och klistra fast de båda flikarna åt var sitt håll. Då får du en hyfsat stadig fot till din snögubbe.


Mall att hämta hem: Snögubbe  där får du instruktionerna och en mall av alla delarna. Om du hellre vill bestämma storlek på snögubben så högerklickar du på bilden nedan och sparar på din dator och skriver ut i den storlek du vill ha.

—————————————————————————–
Varje dag i december är det ett pyssel, tips eller inspiration om den mysiga julen och decembers högtidligheter. Kom med och hälsa på här hos Floweret och få en dos vinter och mys.

Rekommenderade inlägg