Ibland kan det kännas som om jag inte hinner någonting fastän jag går på högvarv. Då kan det vara klokt att ta en paus. En sådan paus kan vara att lyssna på inspirerande talare och för att hitta sådana behöver vi numera inte gå så långt utan bara starta din smarta lur eller skräm så har du det inom räckhåll.

En fin youtubevideo som hamnade framför mina ögon genom att Pam Garrison hade den på sin instagram och som hon sett hos Ali Edwards och nu hamnar den hos mig. Den kommer från:

http://bigheartedbusiness.clarebowditch.com/

Mina tre lärdomar av denna video är:

  • Do what you love.
  • Focus on why.
  • Take time out to fill you cup.

Det jag inte förstod något om var det pratet om mat och kvinnor men det är väl mest för jag äter som en häst och tänker sällan på varför och hur och vad som händer. Jag gillar mat, jag äter – så är det. Ångest och mat hör inte ihop i min värld.

Klokt arbetssätt jag fick tips på i videon:
Dela upp arbetsveckan om du jobbar med kreativt arbete så att du har planeringsdagar och kreativa dagar. Du behöver fokusera och planera för att orka vara kreativ annars kan det bli rörigt och du tappar inspirationen.

—  Gå till big hearted business för fler filmer.–

Drömmar som är för stora.

Ibland råkar jag minnas drömmar som är för stora, sådana som nästan gör mig generad att jag har. Det är framtidsvisioner som för mig känns omöjliga att säga högt eller nästan ens viska i ett tomt rum för de skrämmer mig lite.

Jag tror på att drömma stort. Det ger energi och livslust men steget från att drömma till att göra verklighet av dem kan vara gigantiskt. Vissa drömmar kan vara bra bara som just dröm men det kan jag ju inte veta förrän jag testat och misslyckats.

Ett misslyckande är inte ett faktum förrän jag har testat, testat och sedan gett upp – att ge upp är det enda misslyckandet i min bok. Om du inte vågar testa det du drömmer om är ett misslyckande – för allt som jag testar och gör är ett lyckat försök att nå mina mål. Så att inte ens våga försöka är det största misslyckandet – det går dock att åtgärda genom att ta språnget och våga.

Lärt mig i lördags: Foccacia är gott som hamburgerbröd.

Rekommenderade inlägg