Nu ger jag upp att kalla detta sommar, okej det är löv på träden och det snöar inte men där tar det slut på likheter med sommar. Det är kallt, jämt, och antingen regnar det eller blåser eller både och. En turist sa idag att tja det är väl det här som är svensk sommar vi har blivit lite bortskämda några år bara – och jag tänkte va**?)/% vi har ju inte haft kalasväder här på flera år – inte sedan vi köpte moppar i alla fall ;)

Nu har jag fått den första höstsnuvan efter att ha tältat en natt i Tärna eller rättare sagt Joesjö. Här är vi på morgonen jag och barna – frusna och småsura :) jag har långkalsonger och tre lager på överkroppen samt mössa OCH FRYSER!

Mjah. Vi hade en eller två dagar av sommar och jag är glad att vi prickade in att åka till Marslidens playa en av dem…

Nåväl… det var den sommaren det. Nu ska jag ta fram täckjackorna jag hängde in i förrådet förra veckan efter ha tvättat dem och tänkt att det var ju skönt att ha dem ur sikte ett tag… ja ja… hoppas vi får en fin höst :)

———————————————————————————————

Om Saxnäs hotell & stugor… fick en trevlig kommentar om hur det egentligen står till i Saxnäs vad det gäller ägande av hotell och annat och jag kan säga att i ett av flera ägarskiften på Saxnäsgården såldes stugorna till privatpersoner och de stugägarna har nu bildat en bostadsrättsförening och förmedlare av uthyrning är idag Kultsjögården.

Saxnäsgården drivs av ett driftbolag bestående av några bybor och några andra delägare och de har hand om själva hotellet och annexen som idag är STF-vandrarhem, hela hotellet är STFanslutet nu. Ägande av fastigheten handhas av ett annat bolag som hyr ut lokalerna till hotelldriftbolaget och disktrikssköterskemottagningen och äldreboendet som drivs av kommunen.

Fiskecentrum Kultsjögården har idag flera delägare och jag är inte en av dem längre och de driver även Fiskecentrum Umeå. De är ett STF-asnsluten anlägging också.

Sedan har vi Fjällgården som är privatägt men innan det drevs och ägdes av Luleå stift dvs svenska kyrkan. Deras verksamhet är mer på vinterhalvåret, eller vårvintern. Det finns även ett gäng stugor som hyrs ut av MiMek och några till privata stugor finns att hyra via privatpersoner i byn.

————————————————————————————–

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. Kreativa säger:

    Playa del Marsliden =)
    Hoppas vi får nyttja den någon fler gång innan säsongen är slut. Men vi var i Dalarna en sväng, och det var inget bättre där.
    Krya på er nu till playan öppnar igen……

Kommentarer är stängda.