Dessa tv-serier har gjort mig lite till den jag är. De har triggat min fantasi och ger mig inspiration. 
De är inte slötittande de är aktivt tittande.
 Vad har gjort dig den du är i tv-väg då?
 

 
Kära nån. Twin Peaks rubbade min värld. Det var på den tiden som man spelade in tvprogram på VHS (eller tjockfilm som mina barn säger) och det var pausfågel med tickande klocka på tv-n mellan program inte en hetsig reklamtrailer. Jag minns hur jag satt och väntade på att programmet skulle börja genom att se på den där klockan som tickade sig fram och jag satt redo med inspelningsknappen på fjärrkontrollen för att starta inspelningen i tid.
Jag lärde mig hela scener utantill för jag såg dem så många gånger och hade musiken på LP-skiva.
Detta var något annat än Dallas, Falcon Crest, Rättvisans män, Varuhuset och Goda grannar. Detta var läskigt, spännande, oförklarligt och alldeles underbart.
Arkiv X dök upp då jag gick gymnasiet. Min lärare sa att Ja ni har väl sett Arkiv X det är som Twin Peaks fast med FBI-agenter. AHA tänkte jag då är det ngt för mig. Jag bodde själv i lägenhet på gymnasiet och såg inte så mycket på tv, men då gjorde jag det sedan när Arkiv X var igång. Skrev ut affischen ovan för jag ville ju tro och är väl rätt hoppfull ännu om UFO:n ;)
 
 Ännu en tv-serie som eldade på min konspirationsteroretiska hjärna. Lite mer glassig, lite mer enkel än de andra men ändå lagom underlig och nördig för att gillas av mig.
 Oj oj oj vad den här raden av serier och filmer passar mig ypperligt. Kan inte börja beskriva vad den gör med min hjärna, dels hopp om mänsklligheten, hopp om framtiden och hopp om att intelligens, känsla och rättvisa är ”the shit”. 
Star Wars gav mig inte så mycket, störde mig på att de kunde andas på alla planeter och att alla förstod varandra och tja den storyn är lite för banal. Star Wars här har vi en riktig story, jag håller med allt som Sheldon i ”The big bang theory” tycker om Star trek. 
Synd att det skulle dröja fram till Sar Trek Voyager innan det blev en kvinna som kommendör då Roddenberry hade velat ha en kvinna som boss från början men okejrå.
To boldly go…
 
 Min senaste favorit är Fringe. Konspirationsteorier, FBI-agenter, galen vetenskap, mutationer, teknik och intelligens ja vad kan gå fel. Nej inte mycket, alldeles kalas. 100 avsnitt, sista sändes i USA den 18 januari 2013. Försöker låta bli att se sista avsnittet i förväg aaargh ska inte se det men vill det… ska se de andra innan…
Bubblaren… jag kan så väl förstå Sheldon, jag är inte ens i närheten så intelligent men jag förstår lika lite av mänsklig samvaro som han gör ibland – jösses alltså. Det är så trevligt att se en serie som har så mycket referenser till Star trek och Sheldon Javisst håller med Babylon 5 är bara skit.
Skönt att få skratta ibland och inte bara se galna vetenskapspersoner och FBI-agenter som slåss med aliens utan nördar som jag i sin vardag. Sin komiska vardag.
 Så detta är vad som inspirerar mig…
Foto: googlat fram dessa bilder från respektive produktionsföretag som gör/sände dessa program

Rekommenderade inlägg