Utveckling av sjalbredd…

Min första sjal blev bra men väldigt som långsmal, spetsig, och det var ju praktiskt om jag vill värma halsen och rakt neråt i en smal och ranglig väg ner till grenen. Det kan ju vara praktiskt men också opraktiskt iom att sjalen fastnade i byxans gylf och i dragkedjan i jackan då jag försökte stänga den. Dessutom missade den att värma axlarna vilket jag gärna vill vid datorn då jag blir stel i nacke och axlar och gnällig.

Vad jag önskade mig var en till sjal som var bredare, hade en snabbare ökning av antalet maskor helt enkelt. på grund av min ringa kunskap och intresse att förkovra mig i diverse beskrivningar och smarta youtubevideos tänkte jag att det borde jag väl klara ändå.

 
Jag stickade dubbel omslag två gånger på varje kant istället för en gång som med den gula sjalen. Det syns här på bilden ovan bäst på de rosa bitarna i mitten av bilden att jag har dubbla hål längs kanterna. Då ökas sjalens bredd med fyra maskor istället för bara två vid varje varv jag ökar på. Stickade oftast ett varv utan att öka mellan dessa varv så att hålen inte skulle bli för ostabila.

När jag lade sjalen såhär satte jag fast en säkerhetsnål i mitten av där de tre delarna av sjalen möts så jag fick armhål och sjalen hänger över min rygg, och under armarna och håller sig fast på ryggen utan att jag behöver knyta den varje gång jag tar på den.

Dessutom gjorde jag några till på vissa varv mitt på så det blev lite oregelbundna hål i mitten av sjalen också. Det syns bra här på denna bild. Oftast brukar sådana här hål läggas i ett fint mönster ovanför varandra så de bildar söta blommor eller sånt men eftersom jag är en impulsstickare blev hålen lite här och där. Det gjorde att vissa varv var det fler än 4 maskors ökning – upp till fem eller sex stycken – och det bidrog till en allt snabbare breddning av sjalen.

Såhär ser sjalen ut på mig tack vare säkerhetsnålsknäppningen. Ändarna smiter in under armhålan och möter snibben på mitten av sjalen bak på ryggen.

Såhär ser det ut när jag har den på – eftersom jag inte är genomskinlig så fick en stol agera modell och tänk dig stolsryggen som mina revben så hajjar du hur det går till :)

Jepp.

Den blev okej. Nu efterhand ångrar jag att jag inte höll mig till grått garn men å andra sidan fick jag inspiration att göra den där ombrefärgare sjalen till dottern efter denna sjal.

Riktigt mysig sjal i ull detta, rätt nöjd med funktionen men som sagt färgen går ju att utveckla.

Rekommenderade inlägg