Idag har jag gjort något jag aldrig gjort förut – tvättat med tvättnötter. Det gick faktiskt riktigt bra, jag var en aning skeptisk innan men hallå jag är inte rädd att testa något nytt utan testa och lära sig av det är min melodi.

Det följde med en liten söt tygpåse som jag fyllde med fem halvor tvättnötter och körde först en maskin i 40 grader och sedan en i 60 grader.

Tvättnötterna ska klara 2-4 tvättar beroende på temperatur man väljer i maskinen. Ju högre temp desto färre gånger löddrar spånötterna eller tvättnötterna som de också kallas.

Titta så fin den är den lilla tvättpåsen i tvättmaskinen – och JA jag brukar färgsortera bättre mamma men inte idag när det var bara urblekta handdukar som skulle tvättas…

När tvätten kom ut så var den REN!

Fast lukten var ju inget att skryta med om jag jämför med kemikaliska tvättmedel och sköljmedel så tipset att droppa i lite eterisk olja i tvättmaskinen kanske inte är så dumt. Ska kolla upp om jag har lavendeldroppar kvar i nåt skåp…

Så mina två försök gick bra. Tvätten var ren och mjuk om än inte helt krispigt fräsch i lukten men hallååå är väl förstörd av alla starka lukter som tvättmedel brukar ha.

Jag har också beställt duschkräm, schampoo och hudlotion av märket Urtekram som jag ska sanera vår tid i badrummet med, här ska minimeras kemikalier och elände. Nu ska vi se om det slutar att klia på oss och att vi får lugn och ro i hus, hårbotten och kläder…

Återkommer med tyckande om dessa produkter sedan. Handlade allt i webbutiken jordklok, och jag har betalt själv för varorna och detta är inte ett sponsrat inlägg, jag är bara nyfiken och intresserad och om du också är det så vet du var jag hittade varorna.

Rekommenderade inlägg