Du behöver inte sy ett enda stygn idag – du behöver bara en gammal t-shirt och en sax – för att kunna göra en t-shirtväska. Det är enkelt och och kul även för barn i alla åldrar som kan knyta en knut. Den är bra till grönsaker eller leksaker – vad som helst faktiskt!

Texten på bilden kan tolkas olika – att det är inget att sy = dvs inget att bry sig om att göra eller inget att sy att = det behövs ingen sömnad – den senare är rätt ;)
Du får sy om du vill men det behövs inte…

TSHIRTVASKADIY


DIY: Återanvänd en gammal t-shirt till en väska 

 

VAD BEHÖVER DU?
– en t-shirt
– en sax
tröja + saxHUR GÖR DU?

klipparmochhals


1.

Klipp av ärmarna och klipp en rund bit så du får bort mudden kring halsen. 

Det du klipper nu bestämmer hur stort hålen blir i dina handtag på väskan, jämför med en väska du har ifall du är osäker på hur djupa du vill ha hålen. Klipp lite till att börja med och klipp större tills du är nöjd ifall du vill testa dig fram.


skaseutsahar
 
När du har klippt klart ska det se ut ungefär som på bilden ovan. Ju större du klipper hålen ju längre blir handtagen och desto mindre yta får själva väskan du kan stoppa ner saker i. Bra att komma ihåg så att du inte bara får en väska med handtag och inget rymms i den ;)
 
Det kaaaan ha hänt mig nån gång – kanske :)
 
 

2.

 
Nu ska du klippa fransar längst ner på t-shirten. Klipp dem några cm långa så att du lätt kan knyta dem i dubbelknutar sedan. Ungefär 3-4 cm kan räcka. Klipp längs med hela nedre delen av t-shirten genom båda lager.
 
klippfransar
 
 
 
3.
 
Vänd på tröjan ut och in och börja knyt knutar, helst dubbelknutar så att inte botten av din väska helt plötsligt öppnar sig när du fyller den med saker.
Knyt längs med hela den nedre kanten, har du ojämnt antal fransar så klipp och dela en frans så du kan knyta alla i varandra.
 
knytfransarna
knytdemalla
 
 
 
4.
Vänd tillbaka tröjan så knutarna hamnar inne i väskan. Du har nu din färdiga väska som du kan fylla med bra saker.
 
 
vandomigen
 
 
 
5. EXTRA
Om du vill kan du klippa hål i själva väskan som jag har gjort på min och då får du vika tyget dubbelt och klippa så får du hål mitt på tyget. Klipp i raka led över väskan och klipp gärna hålen omlott nästa varv så du har hålen ovanför en bit helt tyg osv. Annars kan din väska bli ostabil och lätt gå sönder.
 
klipphal
 
 
 
ELLER
 
Klipp längre fransar typ 6-7 cm och knyt dem på utsidan av väskan så har du dekorativa fransar längs hela nedre delen av väskan. Trä på pärlor på fransarna och knyt så har du ändå mer dekoration.
 

 

FARDIGT

Fin till stickning eller grönsaker

Bra väska till grönsakerna så slipper du trista i plast!
Den här gjorde jag av en barnt-shirt och tar du en vuxens t-shirt så blir det en större väska. Den här barnstorleken kan vara perfekt som stickväska, lagom att ha garnnystan i då du står och stickar!
 

ETIKETTER:

Rekommenderade inlägg