Designen är ett A4 som du viker två gånger så du får ett rätt stabilt kort även om du skriver ut på vanligt kopieringspapper. Om du vill kan du klistra ihop sidorna och få ett ännu stabilare kort. Nå om du har tid och ork får du gärna berätta vad du tycker för jag behöver ris och ros för att förbättra det.

Ett flyttkort kan vara bra att ha ifall du vill skicka ett vanligt brev med posten med din nya adress. Javisst det är ett gammaldags sätt att göra det på och de förtryckta vykorten från adressändringen är praktiska men tar de slut så har du en annan variant att använda här:

Vill du ladda hem den klickar du HÄR.

UPPDATERAT GRATTISKORT

Jag har uppdaterat mina länkar till de utskrivbara GRATTIS och HURRA korten också som varit ur funktion på sista tiden … eller rätt länge faktiskt….

Hur kan jag lägga in PDF i min bloggerblogg?

Jag använder mig av Google drive för den har jag ju redan iom att jag har en blogg hos blogger/blogspot så då aktiverade jag den och förde över PDF-filerna dit.

1. Först fick jag ladda hem google drive för den valda enheten i detta fall min dator men funkar även på plattor och mobiler.

2. Sedan klickade jag på pilen bredvid ikonen SKAPA  och laddade upp mina filer. (SE BILD NEDAN)

3. Klicka sedan på dela brevid namnet på din fil i rutan nere till höger på din skärm där det står ”överföringen slutförd” (SE BILD NEDAN)  så kan du välja hur du vill dela din fil. Hela världen, de med lösenord eller bara med dig själv.

Detta steg hade jag svårt att hitta först, klickade överallt utan att fatta var jag skulle bestämma vem som skulle få ta del av filen, kanske är det fel design eller så är jag trög eller en kombo av båda…

4. Klicka på filen i samma lista som ovan (den du ser i bilden som heter överföring slutförd) och välj sedan i den meny som kommer upp

 Kopiera den kod som dyker upp och klistra in den i rutan där du skriver dina blogginlägg, klicka med fördel på HTML och sedan på SKRIV så fattar blogger bättre.

Då ska du ha en inbäddad PDF-fil på din sida.

5. Vill du bara ha en länk istället ska du högerklicka på vald fil i listan med dina filer som ser ut såhär:

Där väljer du Dela –> dela och sedan har du en kod du kan klistra in så har du länk till din fil.

TA DAA.
Rätt enkelt va!?

Rekommenderade inlägg