Tidigare har jag skrivit om att putsa fönster och att rengöra mikrovågsugnen och att tvätta med tvättnötter och nu tänkte jag ta mig an badrummet. Det här med städning är en utmaning ibland särskilt när jag bor med ett gäng som gillar att göra såhär:

Nåväl nu till badrummet:

Toaletten.

Tag diskmedel eller såpa i ljummet vatten och häll runt kanten på toalettstolen och skrubba och skölj. Räcker vid vanlig städning. Vid desinficering av toalettstolen häll 2 matskedar ättiksprit som är 12%-ig  eller 2 matskedar vinsyra i stolen och låt stå så ett par minuter innan du borsta rent och spolar. 

En annan metod är att spola toaletten så den blir våt och pudra med bakpulver eller bikarbonat runt i stolen. Skrubba och låt stå i 5-10 min innan du spolar. Då hinner du ta tex handfatet medan du väntar.

Duschkabin/badkar
Rengör med såpa och för tvålrester använd citronsyra eller ättika. 
eller
ta en skål och mixa bikarbonat med lite diskmedel och en gnutta citronsaft så det blir samma konsistens som glasering på en kaka. Ta pastan på en trasa och gnugga på ytan. Är det riktigt äckligt smutsigt så låt sitta kvar i 5-10 min innan du spolar bort annars kan du spola bort när du skrubbat klart.

Spegeln

Ta några droppar diskmedel & ättiksprit/T-röd i en liten hink med ljummet vatten. Doppa trasan i det och torka eller fyll på sprayflaska, spraya och torka av.


Tips för mer tips: Blissful domestic

Rekommenderade inlägg