En av mina favoriter att titta på vare sig det gäller i butiker eller på inspirationssidor är julpynt och trevligt nog så börjar vi komma in i julpyntets högtid.

  • Trärent

Foto from http://www.anthropologie.eu/en/europe/christmas

 En stil jag tycker mig se är den trärena, den har varit poppis ett tag -rätt länge faktiskt – i inredning… att ha furu (se IKEA katalogen som har ett rum bara i trären furu) som bas eller plywoodplattor som väggar eller som byggmaterial till lådor osv (Granit tex). Då jag surfade runt på Antropholgies webshop  så hittade jag detta fina julpynt i form av ett hus.

I en annan favorit jag gillar att kolla in är Bloomingville och de har också rätt mycket trärena detaljer och pynt till denna jul. Rättare sagt de har två delar; Pure christmas & colorful christmas = ren jul och färgrik jul.

De hade utsågade granar i trä vilket jag sett i tidningar som Lantliv ockå väldigt ofta men tror den trenden sprider nog sig till fler än de lantligt inredda hemmen i år…

  • Djur
http://www.anthropologie.eu/en/europe/shop-by-category/decorations/icat/decorations/

Ja djur ser jag överallt också. De som gör pynt vill att vi ska hänga upp elefanter, ugglor, kaniner osv i tyg, plast, porslin med mera i årets julgranar. Bilden är från Antrophologie igen, se länk under fotot, men det finns djur på flera andra ställen med. Hos Åhlens hittar jag bland annat en jättesöt filtuggla att ha i granen.

  • Tillbakablick eller retro
Pyntet får gärna vara slitet, eller se slitet ut. Det ska se ut som om kulorna legat i lådor på vinden hos mormor  och ha en lite matt ton och vara glittriga men se ut som en del av glittret nöts bort. 40-50-talens amerikanska hemmafru ska ha pyntat hemma hos dig, lite pasteller och prydligt. Fast så var det i fjol med men nu verkar det vara enklare att hitta allt sådant pynt, vi som inte är så heta på trender måste ju få hinna vara med och hitta grejorna också :)
Pepparkaksbak
Idag ska vi ta oss an pepparkaksbak, har gjort en deg igår och nu ska vi se ifall degen blev för hård eller för mjuk. Första gången jag har gjort deg själv utan överinseende av någon expert som mamma eller kocksambon så nu är det upp till bevis. 
Det är ju lite trix innan man har lärt känna degen och vet hur mycket mjöl det ska vara på bakbordet för att det inte ska fastna och orsaka gråt och tandagnisslan.
Så håll tummarna för mig och min deg idag :)

Rekommenderade inlägg