Har du skrivit ut Hejsan September och fyllt i den?
Ja då är det dags att slänga ett öga på den och se varthän din månad tog vägen – hur gick det med dina planer och funderingar?

Nu i slutet av månaden kan det vara bra att ägna en stund åt eftertanke och utvärdering om månaden som gått. Återkoppling och få ett hum om vad du är kapabel att fixa – drömma går ju men vad får du till rent konkret och var tar du vägen sedan?

Så nu ska vi se över hur du har haft det i september…

utvärdera september

Ta fram ditt ifyllda blad som heter Hej September och ha det framför dig. Om du inte har gjort det tidigare kan du göra det nu HÄR och utvärdera nästa månad istället. Du kan även leta fram en favoritdryck kanske en kopp te och slå dig ner en stund för att tänka efter vad som hänt under senaste månaden. Du behöver nämligen en stund av ostörd tid för att kunna fokusera och få till det på bästa sätt, avbryts du får du börja om igen men helst ska du sitta i avskildhet och utan störande moment – ja jag vet det kan vara svårt att få till. Stäng av mobilen i alla fall då.

 

utvärdera september

Septembers plan var fokuserad på att hitta åt vilket håll du vill röra dig i ditt liv. Du fick skriva upp vad som du vill bli, skapa, läsa, förbättra, göra mindre av, organisera, göra mer av och genomföra. Det kan bli lite spretigt bland svaren men du fick se en riktning i alla fall,  dvs du kunde se vad du kände dig nöjd över och var du ansåg att det fanns utrymme till förbättring. Fundera över följande frågor och bocka av på bladet och gör noteringar där du nådde och inte nådde dina mål.

Har du lyckats med några av dina mål?

Om ja – vad gjorde att du klarade det?

Om nej – vad hände som gjorde att du inte klarade det denna gång?

 

Inget misslyckande att ej nå målen

Du får inte ta det som ett misslyckande ifall du inte fixade att nå alla mål eller ens ett enda för den enda gången du misslyckas är när du ger upp att försöka. Dessutom krävs det stort mod och stor insikt att släppa saker eller idéer och inse att de nog inte var rätt för dig eller inte rätt i tid just nu för dig. Så egentligen är det inte att ge upp ifall du lägger ner en felriktad tanke och byter mål.

Däremot är det bra att veta varför du lägger ner och varför det inte fungerade så att du inte går på samma nit igen för då blir det inte en positiv upplevelse utan istället en negativ. Det kan då kännas som det du gör blir fel hela tiden och att du identifierar dig själv med att vara en person som gör fel och känner det som att du själv är dålig. Det är det som är dåligt med att ge upp.

Du ska istället ge upp saker som du vet att du mår dåligt av att göra och fokusera på det du mår bra av. Egentlign rätt enkelt men ofta kan du inte undvika saker du mår dåligt av – då är det bara att bita ihop och göra för att sedan – som nu tex – se efter om det finns sätt att förändra det på så att det blir roligare att göra det du måste.

 

Det enda misslyckandetär att inte ens försöka...

 

Månaden är inte slut än

Månaden är inte riktigt slut än – släpp sargen och kör in i kaklet eller vad de nu säger i sportsammanhang – så du har lite tid på dig än att vända skeppet dit du vill innan månaden är över. På måndag får du bladet för oktober och då ska vi välja ut ett huvudmål och planera för det istället för flera små som denna månad.

Så ha en god helg och så ses vi på måndag om du vill!

 

Rekommenderade inlägg