Vintern… det är en fantastisk tid för oss som bor i fjällvärlden… snö och is och massor av möjligheter att vara utomhus på. Vi älskar vintern. Fast ibland kan den dröja så länge innan den kommer…

Vi har haft en fantastisk sommar vilken vi är så tacksamma över. Tror inte jag har upplevt något liknande i mitt 37-åriga liv i sommarväg här uppe. När jag var barn och tittade på sommarlovsmorgon var jag alltid så avundsjuk på programledarna som hade shorts, pratade om att bada och att det var varmt. Jösses. Jag var glad om det fanns löv eller någon blomma till midsommar eller om jag lyckats få någon slags nyansskillnad på min vita hud innan skolan startade igen.

I år var det sommar på riktigt även här.
Fast nog var Bobo vår hund inte ensam om att längta efter lite svalka och snö mitt i värmen…

Så nu när isarna äntligen börjar lägga sig i vikarna och pimpelspön tas fram och skridskor slipas och skidor vallas känns det HÄRLIGT!

Så stolt!

Ikväll har mitt hjärta nästan hoppat sönder av stolthet över Saxnäs och våra eldsjälar – att de fått lite cred i media.

I ett annat inlägg har jag skrutit om allt arbete som görs här i dalgången av alla fantastiska krafter och hur mycket det krävs av så många för att kunna ha bra skidspår och skoterleder.

I det regionala nyhetsprogrammet kunde vi se och höra följande SAXNÄS NYTT CENTRUM FÖR ELITÅKARE

Citat från SVT:

”Just nu är polska juniorlandslaget i Saxnäs, liksom Åsarna IK och Piteå Elit. De har tillgång till mer än tre mil spår, för både klassisk åkning och fristil.
– Vi fick tips om Saxnäs av en som bor i trakten, och vi blev förvånade när vi kom hit – över hur fina skidspåren och boendet är. Allt är perfekt, tycker Adam Kwak, tränare för polska juniorskidlandslaget.
– Det här är svårslaget i Sverige idag, med långa spår och fin kondition på löporna, säger Piteå Elits tränare Sven-Erik Pajala.”

Det är dock inte bara en slump eller tur. Det är hårt arbete sedan många år med planering och inköp av utrustning, sponsorer och nattarbete med att skotta snö. Dessutom lite tur med snön och goda kontakter…
Tack.

Rekommenderade inlägg