Jultider närmar sig, advent och innan det julmarknad i Saxnäs.
För byn är det en stor händelse som faktiskt börjar bli mer besökt än påsken vilket är jättekul.

Vad har vi att bjuda på då i år?

Den 22 november har vi som vanligt julmarknad i byn och det är aktivitet i varje vrå. Saxnäsgården har knallare inomhus som säljer allt möjligt spännande. Inne i hotellets restaurang finns det mat och mys.

I mitten av byn ligger affären som brukar ha bra erbjudanden och trevlig stämning med julmusik och mingel. Bredvid affären kommer tomten att ha sin tältkåta uppsatt och bjuda alla snälla barn på några goda råd inför julen och kanske en liten godispåse. I den fd förskolan kommer det att finnas en loppis som ordnas av Saxnäs skolas skolråd för att dra in ett bidrag till elevernas studieresor så väökomna att fynda nygamla prylar och kläder. I samma lokal finns Saxnäs IBF som håller i pyssel för stora och små som vill pausa i shoppandet ett tag :)

Marsfjäll moutain lodge erbjuder en hel del knallare utomhus och grötlunch i restaurangen. Kyrkan brukar vara en stämningsfull och självklar mötesplats under julmarknaden och kommer även i år vara en lugn oas i byn.

Säljer inget själv på marknaden
Eftersom jag kommer att ha fullt upp med Saxnäs IBF:s pyssel och skolrådets loppis hinner jag inte sälja egna alster på julmarknaden men webbutiken har jag uppdaterat med bland annat en ny ullsjal:

Den var jättekul att sticka för den har som en regnbåge av blå nyanser eller dipdye som det kallas på utrikiska. Det har ju börjat bli kallt igen och då kan stickning vara kul efter en varm sommar då jag inte haft lust att sticka alls.

Syrran fyller år idag – hipp hurra – men hon har redan fått sina presenter där en av dem var den jättefina boken om coola vantar som Ann-Louise har gjort som är från Marsliden… knalla in i hennes webbutik och köp den som julklapp till någon sticktokig vän :)

Bo i stuga i Saxnäs

Kom hit på fredagen och upplev lördagens marknad på plats och åk hem på söndagen. Perfekt att bo i en nyrenoverad fräsch stuga med egen bastu och kök alltså. Utstäd ingår och upp till sex personer ryms i stugan, Ni får även en välkomstkorg att mysa med. Braskamin finns också apropå mys…

Boka via info@saxnasstuga.se och mer information om stugan hittar du på webbplatsen www.saxnasstuga.se

Hjärtligt välkomna till Saxnäs :)

Rekommenderade inlägg