Snart är det första advent – åh vad mysigt!

Nästa helg är det 1:a advent och för att du ska vara lugn och känna tillräcklig frid för att tillåta dig själv att mysa så förslår jag att du gör dessa fem saker under kommande veckan som jag har listat nedan:

ATT GÖRA INFÖR FÖRSTA ADVENT FÖR LUGN OCH RO

  • Ta fram ljusstaken eller stjärnorna som du brukar hänga upp till advent och kontrollera ifall de fungerar och har ljus som är alerta!
  • Fråga vilka bakade saker som familjen vill ha på adventshelgen – baka dem tillsammans och nöj er med era favoriter. Less is more…
  • Låt varje familjemedlem städa var sitt rum eller välj ut ett rum i taget ni hjälps åt med så blir inte det tokjobbigt att städa huset/lägenheten/stugan innan julfriden ska infinna sig på söndag nästa vecka.
  • Ska ni ha adventskalender eller adventspaket varje dag eller bara till varje advent? – vad vill barnen egentligen ha – massa små gåvor eller en stor? eller ska ni spara gemensamt till något kul under jullovet istället? En kalender där ni gör något för andra kan vara en variant eller en aktivitetskalender.
  • Vad är viktigt – låt alla i familjen berätta vilka förväntningar de har inför advent och julen. Är det bara du som vill ha knäck skippa det eller gör det åt dig själv. Ni kanske alla vill skippa julpynt och istället åka och bada i ett badhus. Gör det som funkar för er inte vad du tror att de vill ska hända. Ha fakta – ta reda på innan och stressa av totalt. Vill alla ha massor så fördela uppgifterna eller stryk de som ni inte har någon som kan eller vill göra. Var realistisk och gör det så bra ni kan.

Jag gillar verkligen julen och allt som hör till. Det är nog mer en känsla än rent fysiskt med pynt och mat. Fast det är klart känslan blir ju mer och större med mer pynt och mat ;)
En sak är då säker, din julefrid blir större ifall du ger stressen båten.
Du hinner vad du hinner och därmed basta.
Finns så mycket annat som är viktigt än att göra allt rätt. 
Det verkar vara en tid då vi blir bekymrade för allt möjligt och känner att vi inte hinner med det vi vill. Det kanske är för att du har en för lång lista på saker att göra.
Vad glad och nöjd med det du gör och gläd dig åt det lilla så har du mycket att vara glad över.
 ————————————————————————————————————

Mera julmys!

Varje dag i december är det ett pyssel, tips eller inspiration om den mysiga julen och decembers högtidligheter. Kom med och hälsa på här hos Floweret och få en dos vinter och mys.

ETIKETTER:

Rekommenderade inlägg