Handledsvärmare

Svinenkelt. Så ska det vara då jag stickar, jag ska kunna se på tv och låta fingrarna jobba under tiden så här blir det inga fina mönster och sånt. Byta garn det kan jag och det får räcka :)

Här skulle det bli benvärmare men jag hade för stor ring i min sån där stickring eller vad det heter (stickorna stitter ihop i ändarna i en ring så jag stickar liksom runt runt) och inga strumpstickor att dela upp den på så då belv det som det blev och i detta fallet för bred omkrets för benvärmare.

Vad göra?
Jo jag tog symaskinen och sydde två sömmar mitt på mitt fina stickade rör och klippte upp det!!!
Gick bra. Sådåså hade två smala rör kvar som blev handledsvärmare, dessutom i samma randiga mönster!
Perfekt.

Lade upp kanske 60 maskor tvåtrådigt ullgarn och stickade oilka färger hela tiden olika breda ränder…

Sydde med ullgarn rakt över ena öppningen så det blev ett litet tumhål och ett större för resten av fingrarna så stannar den kvar på handen och rasar inte ner.

Randig trekantsjal

Precis samma idé som sjalen i förra inlägget i gult men här valde jag att göra dubbla hål längs kanten för att snabba på bredden av sjalen. Då stickade jag en maska dubbelt omslag, stickade två maskor och dubbelt omslag vid varje kant av stickningen.

Ombrefärgad sjal blev det, ljust till mörkt i rosa toner till dottern. Frans ska hon ha också så det dröjer en aning innan den är färdig.

Blir produktiv då det är mycket längdskidor att se under OS… får hoppas jag är ledig några timmar under långloppen i helgen :)

Rekommenderade inlägg