Styrkan i att skapa dagliga intentioner & hur man gör det.

Hur ofta kollar du läget med dig själv när när du vaknar?

Möjligen tar du dig ur sängen rakt in i rutinerna för att ta dig till jobb eller studier utan vidare tanke på något speciellt…allra minst på dig själv…

Om du inte tar dig tid att känna efter regelbundet för att veta hur du har det kan du få en känsla av att vara bortkopplad från dig själv och dina mål. Ju oftare du hoppar över dina egna behov desto mer utmattad kan du bli!

Dagliga intentioner är en kraftfull metod att hålla sig fokuserad på sina egna mål!

Dagliga intentioner är att pausa och ta en stund varje morgon för att fråga sig själv vad det är en vill ha ut av dagen egentligen. Då kommer du att kunna fokusera din energi till det du vill ska hända och vad du vill göra – istället för att bara flyta med. Det tar inte mer än 5 minuter men kan verkligen göra skillnad för vad din dag blir ändå.

En intention är inte nödvändigtvis ett mål eller något som du kan mäta utan det är mer en känsla, en stämning som du vill ge din dag. Det är inte något som du ska uppnå utan mer vara.

Det kan vara ett verktyg som tar dig genom dagen allteftersom du ska ta alla dessa beslut som hela tiden kräver saker av dig. En liten påminnelse om vad du tycker är viktigt för dig just nu, ett sätt att identifiera vad det är som är viktigt att du lägger din energi på. Dina dagliga intentioner kan höra ihop med dina långsiktiga mål och/eller visa på vilken sorts människa du vill vara.

Det sätt som vi förändrar våra liv på är genom att vi är medvetna om vad vi gör, tänker och känner. Om du sätter en daglig intention ökar du chansen att vara medveten om vad du gör för det är tyvärr så att vi inte direkt är det så ofta under vår dag…

Foto från Pexels av Andrea

Okej – men varför räcker det inte med att sätta mål och jobba för dem?

Jo mål är grymma på att ta oss ur vår trygghetszon och utmana oss att lära oss nya saker men att ha ett mål betyder inte att du automatiskt kommer att nå dit. Så för att nå dina nya mål behöver du sätta fingret på hur du tar dig från steg ett till steg två och vidare på den resan. Utan en mentalitet som ger dig energi att ta dig dit du vill kommer du ingenstans. Det är ju  jättelätt att komma ur fas och tappa siktet på målet i fjärran. 

Skriv ner din dagliga intention och ha den synligt under dagen. Det kan vara på en post it lapp, på din mobils hemskärm, in en kalender osv.  Du kan lägga in den som alarm under dagen så du påminner dig om att hänga med på den, om du nu inte har intentionen att hålla dig ifrån mobilen under dagen…

Skriv så här: “Idag avser jag att ….”

Om du har svårt att vet vad du vill idag kan du fråga dig följande:

  • Vilken typ av person vill jag vara idag?
  • Vilken attityd ska jag ha mot andra idag?
  • Vad behöver jag göra för att ha en meningsfull dag?
  • Vad behöver jag fokuser på idag?

När du har en intention för dagen så fråga dig själv varför den är viktig för dig. Vad leder den till eller vad har den för syfte? Då kan du få den att höra ihop med ett “högre syfte” och enklare nästla sig in i dina tankegångar… men minns att det är något du lovar dig själv och se dem som vänliga påminnelser om vad du vill INTE hårda regler att hålla dig efter. Det finns det redan nog av.

Förslag på dagliga intentioner:

  • vara fokuserad på min att-göra-lista
  • var medveten i nuet
  • njuta av min kreativitet
  • vara öppen för förändring
  • lyssna på mig själv
  • försvara mina åsikter

Så det är varken enklare eller svårare än så. Testa att sätta en intention idag – även om det inte är morgon nu. Det är aldrig för sent att börja!

Det är ett sätt att få saker gjorda – att bara ha en god intention får ju inget att hända – du måste göra jobbet också. MEN om du har satt dagens intention så är chansen större att du kommer dig för att göra det du måste för att kunna nå dit du vill…

Innan du går: FÅ KREATIVA BREV varje månad med FREEBIES & tips för ditt kreativa liv! KLICKA HÄR

Rekommenderade inlägg