Kan du tänka dig – dags att planera kortköp att skicka till farsan på farsdag den 14 november. BESTÄLL SENAST DEN 5 NOVEMBER för att du ska få det du vill att farsan ska få!

Fars dag firas på olika datum i olika länder vilket kan vara lite förvirrande. I Sverige firas fars dag den andra söndagen i november. Däremot i Danmark firar man på nationaldagen den 5. juni, i Holland och Frankrike firar man den tredje söndagen i juni och i Tyskland är det alltid en torsdag i maj tjugo dagar efter påsk. I Portugal och Spanien håller man fast i traditionen och firar fortfarande den 19 mars.

Många vill fira sin egen pappa eller kanske sina barns pappa på fars dag. Men att komma på en present kan vara lättare sagt än gjort…

Pappa kanske behöver ett värmande fotbad?

Han kanske har väldigt få armband eller tappar bort dem eller behöver en ny till sin samling?

Om detta armband känns för smalt kan jag fixa ett som är grövre och av läder – samt en snöflinga som dekor. Hör av dig så fixar jag!

hund

Kanske är en dag med lugn och ro och att få vara ute i naturen allt han önskar sig – då är ett enkelt grattiskort perfekt. Vill ge mer än det så lägg ner en trisslott eller ett presentkort som han kan nyttja. Om din pappa är intresserad av matlagning kan du ge honom en hemlagad kryddolja som present på fars dag. Här kommer ett recept på det:

GÖR EGEN KRYDDOLJA TILL FARS DAG

Hittade ett bra recept hos Systrarna Grene på kryddolja att göra själv. Denna kryddolja smakar underbart när den används som marinad och i sallader.

Ingredienser

  • Olivolja
  • Några timjankvistar
  • 2tsk av torkad chili
  • Glasflaska

STEG 1

Kom ihåg att sterilisera flaskan med skållande vatten innan du börjar göra oljan. Innan glaset är fyllt med kokande vatten rekommenderas alltid att du förvärmer glaset genom att skölja det i varmt vatten (40-50 °C). Glas kan nämligen spricka om du utsätter det för plötslig värme, vilket du ska sträva efter att undvika.

STEG 2

Härefter häller du skållande vatten över timjankvistarna. Efteråt, använd en ren kökshandduk för att torka kvistarna.

STEG 3

Placera timjankvistarna och torkad chili i flaskan och häll i olivoljan. Kom ihåg att täcka hela flaskans innehåll med olja.

STEG 4

Låt oljan stå i en vecka innan du använder den i din matlagning. Anna rekommenderar att du experimenterar med olika kryddor för dina oljor.

Kortet fixar jag. Hör av dig!

Rekommenderade inlägg