Påske och påskkort och pynt känns avlägset ännu men faktum är att det inte är hysteriskt länge kvar. Mars kallas för den första vårmånaden men i södra lapplands fjälltrakter har vi VÅRVINTER. Det är när solen värmer och att det är ljust på morgonen och inte bara kring lunch, att snödrivorna är stora men vädret tillåter uteluncher och fika på renskinn och sittunderlag. Det kommer snöoväder och storm givetvis men lika ofta kalsväderdagar med blå himmel och solen bländar mot snön.

Så med en månad kvar till påsk ungefär så blev jag inspirerad att göra påskkort. CAS har jag sett som hashtag på instagram och undrat vad det kan vara tills jag insåg Clean And Simple – och hallå det gillar jag. Så tadaa efter en ledig söndag hade jag tio söta små kort med lilla lammet från Reprint Artstamps.

Valde fyra olika nyanser av distressdynor till korten, grön, lila, blå och brun. Vek kort av fina papper jag hade hemma som jag tyckt var för fina att göra något med så de har blivit liggande men idag kände jag att det var deras tur att få skina.

Enklast möjliga bakgrund med hjälp av en pensel och distress ink gjorde jag en rund färgklick på det dubbelvikta tjocka pappret. Stämplade lammet på ett annat papper och färglade med promarkerpennor och klippte ut det och fäste det med fästkuddar på pappret med färgcirkeln.

Stämplade textstämpeln separat också, klippte ut och sotade kanterna med stämpeldynan och fäste med dubbelhäftande tejp. Sist stämplade jag GLAD PÅSK inne på insidan av kortet också.

Till sist vek jag kuvert av färgläggningsblad, målarböcker, och paketerade dem en och en med varsitt kort. Några av dem kommer att dyka upp hos Marsfjällshandlarn i Saxnäs ifall du känner att du behöver ett eller två påskkort.

Önskar er en fin vårvinter eller vår beroende på var ni befinner er :)

Rekommenderade inlägg