Syrrans fina växtfärgade garn som jag hittade då jag städade i butiksförrådet har kommit till användning helt plötsligt.

Jag har nämligen upptäckt att stickning är ett bra tidsfördriv för händerna då jag blir så nervös av att se på längdsskidåkarna på tv från OS.

Detta blev min första riktigt användbara stickade grej: en trekantssjal !!

Den räcker från nacken till grenen så den blev lång men tja jag älskar den, problemet är bara att jag lyckats lägga den på ngt ställe som jag inte hittar igen… attans!

Nu är det dags för stafett och jag har börjat på benvärmare så jag inte ska bita av mig naglarna :))

Beskrivning

Jag tog stickor i storlek 6 och lade upp fyra maskor.

Stickade dem räta ett varv.

Varv två stickade jag en maska, lade till ett dubbelslag (virade garnet två varv runt stickan) och stickade två maskor, lade till ett dubbelslag och stickade en maska.

Varv tre stickade jag en maska, hoppade över ena tråden och stickade det andra dubbelslaget (bara petade bort den första varvet jag snurrat upp och stackade bara det ena av dem så det blev som en stor maska – ett hål) och stickade två maskor tills det andra dubbelslaget där jag gjorde likadant, petade bort en och stickade den andra.

Varv fyra stickade jag bara som vanligt.

Varv fem stiackade jag en maska, dubbelslag, stickade tills jag hade en maska kvar och gjorde dubbelslag, stickade den sista maskan.

osv hela tiden

då fick jag en hela tiden ökande antal maskor på stickorna så det blir en triangel med hål längs kanten.

Nu stickade jag tills två nystan tog slut (a 50 gr) och avmaskade, drog en ögla över den andra och stickade en maska, drog den över den som var kvar osv…

Fick en jättelång sjal… men väldigt enkel att göra. Hålig i kanten och där kan man knyta fast fransar om man vill.

LÄR DIG STICKA
Jag är inte bra på att beskriva stickning då jag inte är ett proffs på det så denna sida är grym ifall du behöver lite bra startkunskaper:

http://www.my-design.se/lar-dig-sticka/

Rekommenderade inlägg