Baka
Photo credit: http://mermagblog.com

Jag gillar söta barn, roligt pyssel och snygga bloggar – allt får jag hos MER MAG BLOG och massor av det. Det är kul att få följa en annan person genom en blogg men ännu roligare tycker jag det är när jag får se hur deras pyssel används i vardagen för att förgylla och glädja sig själv och andra.

Mina favoriter på hennes sida:

Lamadjur av toarullar – hur fina var de här och enkla att fixa till.

Anteckningsböcker av flingpaket – jag är ju besatt av att göra små böcker och här är ett till tips om hur man kan göra, jag är såld direkt.

By av lådor – finfint till julen och all annan tid, vet minst en i mitt hushåll som gillar att göra sånt här.

Nu får du hälsa på henne och hitta egna favoriter…

Baka bröd hemma
Det är inte direkt svårt att baka bröd hemma. Det kan dock ta tid ifall du gillar bröd som fått jäsa länge som jag gör. Detta bröd på bilden är från Anna Bergenströms bok ”Annas mat” och som har räddat mig från katastrof i köket allt sedan jag flytta hemifrån då jag startade gymnasiet.

Den har använts då jag kokat billig höna i studentkorridorens kök – hönan hade jag köpt på Konsum Ålidhem i Ume – och när jag försökt göra nyttig mat till barnen som de ändå inte ätit.

Detta bröd kan jästa 40 min – 2 timmar beroende på hur hungrig man är. Jag jäste det i två timmar och dottern sa att det smakar ciabatta – och det är ett bra betyg för hennes favoritbröd är ciabatta.

Jag vågar inte sätta ut receptet då det är från en bok och jag har inte frågat om lov att skriva om detta bröd men du kan hitta hennes bok på nätet för den ser ut såhär:

Bokuslänk

Dessutom kan du säkert söka på Råsunda special – som brödet heter i boken och hitta ett recept… men det är inget jag rekommenderar ;) boken är bättre *hehe*  Obs är inte sponsrad jag gillar bara boken!

Dela och frys in
Om ni inte är en familj på åtta personer eller med två väldigt hungriga tonåringar så kan du göra som jag och
dela brödet i två delar och frys in den ena halvan. Jag tog fram dem på kvällen en annan dag så den fick tina i kylskåpet över natten så var det smaskens till frukosten – då hann brödet också hjälpa till att kyla kylen och tinar långsamt så brödet behåller spänsten.

Rekommenderade inlägg