Vårt pysselrum är det rum där vi ägnar oss åt kreativa aktiviteter men även har vårt hemmakontor för att betala räkningar och arkivera viktiga papper. Det är en stor lycka att ha lyxen att kunna bre ut sig med våra skapande projekt i ett helt rum och inte måste plocka undan allt när det är dags för middag eller något annat.

Vi behövde:

  • syhörna
  • datorplats
  • pyssel
  • förvaring

Det har vi löst i ett rum på olika sätt. Vi valde att ha en lång bänk som löper i princip runt hela rummet och ger massor av arbetsyta. Ovanför på en vägg har vi små skåp som påminner om köksskåp som slukar bra med saker.

 

studio pysselrum

Vill du se hur vi har det?   Dåså – Vad sägs om en liten rundtur i husets pysselrum?

Syhörnan

Symaskinen har en egen plats på den långa platsbygda bänken. I Ikeahurtsen i silverfärgad metall finns trådrullar, band, resårband och allt annat sybehörsaktigt som behövs vid sömnad. I den vita hurtsen under bänken finns en hel del tyger och vadd undangömda i fd trådgallerkorgar från en kasserad frysbox.
Ovanför symaskinen på väggen hänger den billgaste gardinstången från Ikea som får vara hängare åt det som ofta behövs som tex sax och nåldynor. Även rullar med presentsnören har fått plats på den gardinstången. Den överfulla anslagstavlan är omklädd med ett strechtyg i vitt och under finns den ursprungliga tyget i säckväv. Tyget fästes på ena sidan av anslagstavlan med häftpistol och sträcktes och häftades fast i de övriga sidorna.

Pyssel och scrapbooking

Bakformar är ypperliga förvarningskaggar för tex foton. Då kan du se vilka kort du vill göra en scrapbooksida med eller ha den som en ”ram” där du enkelt kan byta foto längst fram som du just nu vill titta på och visa upp.

En stor lång bordsyta är kalas då vi är flera som kan ha projekt som behöver ligga kvar ett tag mellan stunderna vi har att göra det vi vill :) Nu kan vi både spela på datorn, lägga pärlplattor, rita och sy samtidigt utan att hindras av varandra.

Förvaring

Gardinstången med hängande förvaring har jag redan nämnt och bredvid den sitter håltavlan där vi hänger upp tejp, saxar och verktyg som hör till allmänt pyssel och skapande som kan vara behändigt att ha nära till hands. På väggen har vi en tunn smal röd bit plåt som fungerar som anslagstavla. Vi fick den billigt hos plåtslagaren då det var en restbit från ett jobb han slutfört.
På en annan vägg har vi en större bit plåt från plåtslagaren som också fungerar som anslagstavla. Bra med stor yta som får visa upp teckningar och viktiga papper.
 En blandning av ärvt, hittat, fått, köpt och lånat bebor detta pysselrum – som ständigt är i förändring…

Rekommenderade inlägg