Satsfjället en liten hemester en lätt fjällvandring bara-  perfekt för en kvällstur upp mot Pojken, dess lilla kompistopp eller en lite längre upp på toppen av satsfjället.

Eftersom jag gnällde om att bo i en semesterort i måndags så tänkte jag bjuda på en guldkant med att bo såhär idag. Detta är nämligen en av våra favoriter att äta middag vid – den lilla toppen pojken.
Så här kommer några foton som visar på en alldeles vanlig dag i Saxnäs omnejd.
satsfjällethemester2

Satsfjället en liten hemester för middag

Lyxigt nog kan du köra bil till foten av Satsfjället och pojken på sommaren. Vintern kommer du halvvägs för då plogas inte hela vägen upp. Därför passar denna tur bra för en middag eller en kortare tur för en liten fika.

Inne i Saxnäs sväng av där skyltarna vid bussgaraget visar elljusspår och följ grusvägen mot elljusspåret även i nästa korsning. Sedan är det bara att följa vägen tills den tar slut uppe vid sommarparkeringen vid Satsfjällets fot.

 

satsfjället

Väl uppe på Pojken får du en magnifik utsikt över området. Där nere på näset/halvön syns byn Saxnäs. En bit bort till Marssjön och Marsfjällsmassivet startar sedan. Vänder du blicken åt andra hållet ser du mot Borgafjäll.

Däremellan ser du ut över myrar som i år är gröna och fina och jag tänker att om det vore som förr så hade det nog blivit bra slåtter på myrarna i år för jordbrukarna.

Det är vacker utsikt härifrån alla årstider och höstens sprakande färger är magnifika att se från denna utsiktsplats. Så om du kan är det ett hett tips att gå en tur på höstkanten upp hit.

 

envackerturpå satsfjället

Vår hund Bobo speglas i smältvattnet vid stigen mellan Satsfjället och Pojken. Det finns gott om snö kvar där uppe som smälter och bildar rätt rejäla pölar så stövlar är inte helt fel om du vill gena genom dessa istället för att vandra runt dem.

Bobo fick vara lös en kort stund där vid pölen för han ville dricka och bada och det ville inte jag så då fick han vara lite fri under en kort stund. Det är mot reglerna för hudar ska vara kopplade ännu vilket är mycket viktigt för djurlivet i övrigt så håll hunden kopplad.

 

satsfjälletfikssnöSåhär mycket snö på Satsfjället är inte så vanligt faktiskt. Denna något kylslagna sommar har inte haft någon hetsig snösmältning direkt. Det har varit små rännilar ständigt och jämt istället.

Barnen gillar det, snöbollskrig i slutet av juli är ju rätt skoj, även för en lite gnällig morsa som jag… bara ingen får en träff vid halsen så eländet rinner ner längs ryggen uäh.

 

 

Rekommenderade inlägg