Det är några blåsiga dagar här till fjälls. Klass två varning har det varit och ja jag förstår varför för vägarna tex har ibland varit omöjliga att köra på fastän plogbilarna gått oavbrutet. Förarna har kämpat hårt och gör så än så har en del andra förare fastnat i drivorna på vägen under stormnatten då det var som värst.

Det var verkligen snöstorm. Rejäla snöstormen Ole från Norge kom på besök. Nu är det bara klass 1 varning men ack vad det blåser ändå…

 

snöstorm i saxnäs

Lurigt busväder

Busväder luras ibland. Det kunde klarna upp och bli riktigt vackert men fem minuter senare bli arg snöstorm.

Fjällväder är ombytligt och kan vara farligt om man inte ser upp. Vi har haft strömavbrott vi två tillfällen just innan Oles framfart så det var lite oro över att det åter igen skulle bli strömlöst men tack och lov klarade vi oss undan det. Det är mycket ovanligt med strömavbrott numera efter att kablarna grävts ner och då blir man mer häpen när det väl händer, lite förvånad och hjälplös.

För bra inforamtion om hur du ska agera i fjällen vad det gäller väder och vind så har Fjällsäkerhetsrådet bra tips som du bör kolla upp om du ska till fjälls.

Idag är det +grader och blåser ordentligt, var en sväng till Marsliden och där har ett tak åkt av ett hus i Ströcka – tur att ingen gjorde illa sig. Här i Saxnäs vajar träden och hunden tycker att en hundkoja vore trevligt att ha så han ligger mest inne i hallen och surar. Taket till hönsgården slamrar och antagligen åker väl en bit av det av för imorgon ska det visst blåsa ändå mera…

 

snöstorm i saxnäs

 

Isiga vägar och halkiga tak

Just nu måndag så är det de isiga vägarna och de halkiga taken som är farligast för oss som bor här. Isen gör att det är lätt att halka med bilen och spark är nog en bra ide ett tag till men eftersom det sandas också så blir det bitvis lite ryckig framfart med sparken…  Taken har mycket snö men det mesta har ändå blåst av eller halkat ner om man har plåttak vill säga. Så jag tänker ta på broddarna när det blir dags för nästa hundpromenad idag.

Innan detta töväder så snöade det kraftigt och alla fönster fick vackra snömönster, det kändes som att bo i en igloo ett tag. Nu är det mest regn på rutorna och träden vikers sig nästan ner till marken. Ser fram emot onsdagen då det ska blåsa som värst och sedan är det över, hoppas jag.

Rekommenderade inlägg