Det är lätt att säga att jag hinner inte få plats med äventyr i vardagen med alla måsten… men tiden vi ofta glömmer är den mellan jobbet och jobbet… den är ju faktiskt väldigt bra för ett vardagsäventyr. Helgen är inte enda tiden du kan leka med – du har mer tid än du tror…
Vad menas med ett äventyr då – jo nu hade jag friluftsäventyr i tanken – att sova ute eller vistas ute under den tiden. MEN du behöver ju inte se så smalt på begreppet – vad är ett äventyr för dig?

Låt oss utforska äventyret ”mellanjobbettiden”.

gör ett vardagsäventyr

Ett tag läste jag mycket tidningar via en app i telefonen och då läste jag ett tips i ett engelskspråkigt magasin ”The simple things” om att stoppa in friluftsliv i vardagen och inte bara på helgen. Det var ett kul koncept som jag faktiskt inte direkt tänkt på utan den tiden är som redan inbokad för middag, tvätt och tv-tittande innan det är dags att sova, äta frukost och jobba igen.

 

Vardagsäventyr: Sova ute

Det att sova ute en längre tidsperiod mellan vanlig verksamhet på dagen tycker jag verkar en sympatiskt aktivitet. Det finns ju människor som sovit på sin balkong i stan i flera månader i sträck eller i ett tält i skogen mellan jobb och jobb. Att bara kila in ett element av äventyr mitt i det vanliga känns kul – som en expedition som är möjlig.

Det är få förunnat att vara äventyrare på heltid men på deltid – på natten kan vara ett alternativ som går att få verkligt för många.

 

Vardagsäventyr: Äta ute

Lite mer planering kanske kan behövas för att äta ute – i alla fall om vi tänker ute i vildmarken och inte vid korvmojen. Lyxen med att bo fjällnära är att vi i vår familj kan ta en ryggsäck och dra ut i naturen och äta middag på naturskön plats i princip några minuters promenad från huset. Det är inte direkt alla förunnat men ett vindskydd eller rastplats på en någorlunda rofylld plats borde vi i detta land kunna hitta inte alltför långt från hemmet var du än bor. Vi är ju som förtjusta i skog och park och så vidare så nån gräsplätt borde du kunna nå.

Sprit eller gasolkök i kompakt modell är bra att ha eller om du har en mattermos som du fyller med käket så slipper du mecka med det ute – ja allt fungerar.

 

äta ute i naturen

 

Vardagsäventyr: Sightseeing

En tur som turist hemmavid kan öppna ögonen för saker du ser varje dag men inte fäster någon större vikt vid. Du kan ha museum, park, affärer osv som du bara passerar i vardagen. Stanna upp och lägg in att du ska se/besöka/smaka något nytt varje vecka – något du inte gjort innan eller besökt eller brytt dig om. Det är otroligt vad nytt som finns så nära men ändå så långt borta…

staden new york

 

Vardagsäventyr: Vara ensam

Ah well, jag är gärna en ensamvarg men det är tydligen rätt hälsosamt att ibland sällskapa med bara sina egna tankar har jag lärt mig på sistone – att alla typer av människor kan behöva en gnutta ensamhet för att må prima i längden.

Träna på att vara ensam genom att gå promenader eller sysselsätt dig med att läsa en bok eller göra ett pyssel i ensamhet.

De som är vana med folk omkring sig hela tiden kan ha det svårt att slappna av ensamma – det känns fel bara. Låt det ta tid och spendera inte en helg helg ensam bara sådär utan lär sig sakta att vara ensam så kan du få nytt av det och inte få panik.

Du kan uppleva lite av varje när du är ensam första gångerna, du kan ju inte veta vad som händer i dina tankar när det får löpa lilnan ut och inte bli avbrutna hela tiden.

Rekommenderade inlägg