Vi har varit iväg på en fantastisk resa veckan som just gick. Vi har varit i Falun och hälsat på mina vänner från universitetstiden som har den goda smaken att bo i Falun :)  så tack vare dem fick vi VIP-boende ett stenkast från Lugnet och guide till bra ställen att kolla på skidor från.

VM 2015 Falun

Det var en fantastisk upplevelse att få vara i Falun och vara med om världsmästerskapet. Nu var vi där bara två dagar men lyckades pricka in båda guldloppen, imorgon är det ju dags för femmilen så det kanske blir ännu ett guldlopp då. Så vi såg hur Kalla och Olsson åkte sig in i skidhistorien och tog guld. Sedan var det kul att även få se allt runt omkring och alla andra fantastiska åkare som kämpade så hårt.

bubofalun

Maskoten Bubo!

flaggorfalun

Två glada men trötta guldfirare!

 hellnerfalun

Hejja Hellner!

Vi var så nära åkarna ibland att jag var rädd jag skulle tjoffa till dem med flaggan så jag drog in den varje gång det kom en åkare…

johanfalun

Hejja Johan!!!

Johan Olsson åkte lite längre ut tack och lov…

medalplazafalun

Oj vad mycket folk på torget i Falun när Kalla skulle få sin guldmedalj… men jag var orutinerad som fotograf under första dagen och hann inte ta ngt foto på Kalla eller någon annan kvinna som skidade – jag ville uppleva mest och inte bara dokumentera… så jag har pausat en ruta från svt:s sändning nedan och pekar ut oss :)

viifalun

Tjoho vad vi (jag) skrek :)

skyltfalun

I vattenfalls tält gjorde vi skyltar till loppen som vi vifftade med och hejjade med :)

 campfalun

 Vi gillade att vara i skogen, det passade oss bäst. Inne stadion var det inte lika barnvänligt och som trist i längden – ute i skogen kunde vi göra mer än bara glo på åkare!

sprintbacken

Här är vi i yttersta böjen av sprintbacken och det var ett kanonställe för vi såg åkarna nästan tre gånger per varv här för de kringelikrokar sig uppför intill oss också…

hopp

Vi avslutade vårt vm-äventyr med att se på backhoppningskval i stora backen vilket var mäktigt. Wow vilka fullkomligt galna typer som vågar åka i den där. Hua. Jag fick svindel av att gå i läktartrappan bara…

Så hatten av för Falun, det var lätt att hitta till saker på arenan, bra med toaletter, bra guider fin stämning och kalastrevligt. Tummen upp. Det var med stor sorg jag var tvungen att åka hem skulle gärna ha stannat längre men vet inte om det hade blivit bättre för det för det tar på krafterna att hejja och vara nervös hela tiden ;)  så vi hade det alldeles perfekt.

Nu har jag börjat planera Lahti 2017 med hjälp av min kompis i Falun. Jag tyckte det var så kul att jag vill göra det igen :)

Någon som hänger på?

Rekommenderade inlägg