En riktigt enkel och kul grej att göra själv är små pappersblommor. De är fina som dekor på det mesta tex kort eller kuvert och du kan göra många på samma gång. Här har jag gjort blommor av runda bitar papper som du lätt kan göra själv hemma.

Gör många cirklar av papper

Rita av något runt och ha som mall, en kryddburk kan fungera. Har du en stans som stansar ut cirklar använd den. Jag stansade ut ett gäng i ett tunnare papper ungefär som ett kopieringpapper. Dessa knölade jag ihop i min hand så de blev ja knövliga. Det är lättare att göra det med tunt papper än tjockt.

Sedan stansade jag ut ett till gäng cirklar fast i lite tjockare papper som jag köpt i en scrapbookingbutik. De lär jag vara som de var.

Börja lägga lager på lager

Ta en cirkel av det tjockare pappret och applicera lim i mitten. Jag använde skollim. Tryck fast den ihopknövlade cirkeln ovanpå och låt torka.

Nu har du fått en blomma. För att pynta den lite till har jag stansat ut en liten blomma och fäst med skollim och ovanpå blomman en liten halvpärla.

Det saknades ändå något tyckte jag och fäste blomman på ytterligare en bit papper som jag stansat ut med vågig kant. Det blev som en ram runt de två andra helt runda bitarna papper.

Här är en video som du kan se hur du kan göra dessa blommor:

Paketera blommor

För att skicka några blommor till en brevvän eller ge bort dem på annat sätt paketerade jag dem två och två. Då gjorde jag dekoren av ett tunnare papper som jag vek tre gånger så jag fick en liten ficka där jag stoppade in en liten tag eller adresslapp. Utanpå fickan fäste jag en blomma jag nyss gjort. Den fick en pappersbit med utklippta kanter under sig som extra pynt. Sist stämplade jag en liten text på fickan.

Nu klistrade jag fast en cellofanpåse med öppningen neråt inne i fickan av papper. Tada. En tjusig presentförpackning klar.

Inspiration till blommorna och den fina dekoren på förpackningen har jag hittat hos Septeria 18 på you tube. Väl värt att titta på henens videos – mycket inspirerande!

Lycka till med dina pappersblommor!

Rekommenderade inlägg