Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/6/6/1/floweret.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Att vara vänlig & egoist - floweret.se

Vänliga veckan är vecka 6 i år 2021 (8-14 feb) och även om du är vänlig alla veckor gör det ju inget att vara lite extra vänlig… Varför inte starta träna redan nu? Faktum är att om du är vänlig med andra är du vänlig med dig själv så egentligen är det en rätt egoistisk handling som råkar ge de runt omkring dig energi också – så vad har du att förlora?

Har börjar fundera på att göra alla hjärtansdagskort och började även tänka på vänlighet och hur det kan påverka ens vardag.

Alla hjärtans dag har blivit stort i Sverige och de flesta tänker nog på det som en dag som firar romantisk kärlek. Det är dock många som använder denna dag även för att fira vänskapskärlek.

År 1946 instiftade Läkarmissionen vänliga veckan. Tanken var att under en vecka på året skulle vänlighet mot medmänniskor uppmärksammas lite extra. Till en början låg vänliga veckan i början av november, men sedan 2014 ligger den i samband med Alla hjärtans dag. (Källa: Wikipedia)


Skicka ett kort till någon du bryr dig om

Kolla i webbutiken…

Att vara snäll höjer vårt humör och förbättrar vårt välmående. 

En enkel handling av vänlighet kan förändra vårt perspektiv under varje given omständighet, vara ett ljus i mörkret och förvandla desperation till hopp. Det finns flera studier som ger stöd till detta: En studie från 2016 från Oxfords Universitet slog fast att man genom att vara snäll mot andra förbättrar sitt eget subjektiva välmående. Forskarna lade fram detta faktum och sade att vi verkligen bryr oss om vad som händer med andra. En annan hypotes som kan förklara varför vänlighet får oss att må bra är att små handlingar av vänlighet är ett bra sätt att skaffa nya vänner.

Källa: https://utforskasinnet.se/de-manga-fordelarna-med-att-vara-snall/

5 i topp hur man är vänlig mot sig själv

1. Tänka positivt

2. Ge sig själv egentid

3. Inte ställa för höga krav på sig själv

4. Behandla sig själv som man behandlar andra

5. Vara generös mot andra

Undersökningen är genomförd av Kantar Sifo, ett svenskt företag som utför marknadsundersökning, medie- och opinionsundersökningar. Undersökningen består av 1149 webbaserade intervjuer genomfört med män och kvinnor som är 18 år och äldre.

Tycker vi att vi är vänliga?

Läkarmissionen genomförde även en undersökning inför Vänliga Veckan 2015 och den visade följande resultat:

  • 9 av 10 av de tillfrågade tycker att de själva är vänliga i vardagen. Samtidigt anser betydligt färre, 2 av 3, att människor i deras omgivning är vänliga mot dem.
  • Varannan svensk önskar att de vore mer vänliga i vardagen. Samtidigt önskar fler, 2 av 3, att människor i deras omgivning skulle vara mer vänliga i vardagen.
  • Stress anses vara främsta orsaken till att man är ovänlig.
  • Det är vänner och familjemedlemmar som svenskarna i högst utsträckninng anser att de är vänliga mot i vardagen.
  • Fyra av tio svenskar tycker inte att omgivningen var vänligare för 10 år sedan.
  • 8 av 10 anser att de är vänliga flera gånger om dagen medan 2 av 3 anser att någon är vänlig mot dem flera gånger om dagen.
  • Var tredje anser att det finns perioder under året då de är mindre vänliga. Flest av dessa svarar att de är mindre vänliga under november–december.
  • De två främsta anledningarna till att vara vänlig är att det får en att må bra tillsammans med att personen man är vänlig mot mår bra. Även att vara en bra person, för att skapa en bättre värld samt för att uppfattas som en bra person är också relativt vanliga anledningar.

Undersökningen genomfördes av marknadsundersökningsföretaget YouGov, som intervjuade 1 008 män och kvinnor i åldern 18–74 år under perioden 5–7 december 2014.

Smitta andra med vänlighet

Vänlighet är smittsamt, en vänlig smitta, och att vara vänlig hjälper oss även att förbättra andras liv. Vi hjälper därför andra genom att förbättra våra egna. Även i svåra tider bör du vara snäll mot andra, men framförallt bör du vara snäll mot dig själv.

Det är inte alltid lätt men de dagar du har svårt att vara din egen bästa vän kanske någon annan har orken och kan lyfta upp dig – låt oss inte klandra oss för att vi tappar det ibland – hylla oss för det vi gör!

Skicka en present eller ett kort via webbutiken <3

Rekommenderade inlägg