Ett ledord, en inspirerande tanke eller citat brukar jag sätta upp åt mig själv i december inför kommande år.  Mitt ord för 2020 är fortfarande TRANSFORMERA eller på engelska TRANSFORM. Vilket handlar om att omvandla sina egenskaper till något nytt – oboj vad det stämde för allting detta år – sällan har väl allt transformerats som detta år…

Året 2017 var det ”LYFTA” för att tänka på att lyfta andra och mig själv – inte sänka.  2018 var det TRO för att tro mer på mig själv och andra. Ett annat år hade jag ENERGI som ord för att få fart på mig. Olika år olika ord…

VARFÖR ETT ORD FÖR 2021?

Då jag var en väldigt aktiv scrapbookare så var en av mina förebilder Ali Edwards, vilket hon fortfarande är även om jag lugnat ner mig vad det gäller scrapbooking, och hon har sedan 2006 valt sig ett ord för det nya året att fokusera på. Hon kallar sin variant ”one little word” och har workshops i det.
Tanken är att välja ett ord, eller låta ordet välja dig, som kan få en effekt på ditt liv. Det kan vara ett ord som stöttar sig eller trycker dig framåt, ett ord som utmanar dig eller lugnar ner sig. Ja du ser – ett ord som du behöver just under detta år.
Effekten som ordet kan ge kan vara avgörande hur du klarar av utmaningar eller att du orkar ta dig igenom något svårt.
Du ska alltså få tag i ett eget ord som betyder något för dig och fyller mening i ditt liv helt enkelt.

VAD ÄR DITT ORD?

Du kan ha flera ord som betyder mycket för dig. Grejen är att hitta ett som ger dig den energi du behöver just detta år. 

Du kan sätta dig och skriva ner så många ord du kommer på under tre minuter helt planlöst på ett ark papper. Sedan kan du börja stryka dem. Kvar har du några som du kanske känner lite mer för än de andra och spara dem. Ta fram arket lite senare och se ifall du tycker likadant. Kanske har du ditt ord färdigt.

Jag brukar ibland ha svårt att hitta mitt ord, andra år vet jag precis. Kan bero på hur öppen jag är med hur jag mår eller vad som jag behöver – ibland blockerar jag det för att jag inte orkar ta itu med det som skaver. Då kan det vara svårt att hitta ordet. Andra gånger kan det vara bara tomt. Gäller att hitta åt när årets ord bara blir självklart. Kan dyka upp när du minst anar det.

UPPTÄCK ÅRET SOM GÅTT

2012 hade jag ett mindre bra år och ramlade över Susannah Conway:s webbplats där hon hade ett intressant grepp att genom en mängd frågor lista ut hur året varit och varför det hade blivit så. Det var ett bra sätt att se hur mina egna handlingar hade fört mig dit jag var och vad jag kunde lära mig av det som hänt.

Detta häfte jag nu lägger upp är en översatt version av Susannas Unravelling your year där jag lagt till några frågor och tagit bort lite men det är i princip samma upplägg. Jag tar inte alls på mig att vara hjärnan bakom häftet utan jag har bara försvenskat det. Är du intresserad av originalet kan du besöka hennes webbplats HÄR. Hon har precis lagt ut sitt nya häfte för 2021 men de frågor jag tagit fasta på här är från 2013 för de hjälpte mig massor.

Så varsågod att granska ditt år och lära dig av dina misstag och lyckade upptåg!

Ladda ner PDF:en här: nysta upp

FÅ NYARE VERSION AV ARBETSBOKEN

Om du prenumererar på mina kreativa brev finns ännu en arbetsbok i ämnet som är nyare att ladda hem – du kan nå den genom att bli prenumerant HÄR

NYSTARTEN FÖR 2021

Mitt ord för 2021 är inte klart och jag har inte gått igenom mitt 2020 ännu. Det ska jag göra mellan jul och nyår, den magiska tiden av stillhet och förundran. Då tar jag mig tid att göra Susannahs långa arbetsbok eller min egen mycket kortare helt beroende på hur det känns vad som behövs. Sedan kan jag vara redo att hitta mig mitt ord. Eller inte.

Hur som helst önskar jag dig lycka till med ditt avslut av 2020 och nystart av 2021!

Rekommenderade inlägg