Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/6/6/1/floweret.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Boka själv din Cypernresa - floweret.se

En vecka på Cypern, Paphos

Det är kul att resa och att plocka ihop en egen resa är numera inte så svårt med alla olika kanaler på internet att ta hjälp av. Om du vill ha det tryggt och inte vill leta upp saker själv så är det praktiskt att köpa paket från Apollo, fritidsresor eller något annat bolag som säljer sånt. Det funkar också fint. Om du hellre vill ha kontroll och välja själv så kan du göra som vi gjorde och här kommer en liten guide om hur vi rodde detta iland.

Boka allt själv

Vi reste inte via något bolag eller resebyrå utan plockade ihop alla bitar själva eller läs Niklas gjorde det. Det var inte så svårt utan gick snabbt och enkelt faktiskt.

Vi sökte först efter privatvillor via blocket men den vecka vi ville ha var alla som ägde villorna redan där och vi hittade ingen ledig. Det gjorde att vi vågade boka för om ägarna är där så måste det ju vara ok i alla fall och inte helt visset att åka dit i november.

……………………………………………………………………………..

Korta fakta om vår bokning

Plats: Paphos, Cypern.
Tid: en vecka, 2-8 november
Flyg: Norwegian
Boende: Diamond villas via booking.com
Hyrbil: Avis, via Norwegians webbplats

……………………………………………………………………………..

November är lågsäsong.

Det var en vecka efter novemberlovet och lågsäsongen kickade igång 1 november så många ställen stänger eller har minskade öppettider då vi var där. Fördelen är det mycket lägre priset och att vi aldrig behövde kriga om plats på strand eller restaurang.

Havet var varmt efter en hel sommars uppvärmning och vi hade tur med vädret och det var inte under 18 grader, kanske 16 på en natt, under vistelsen. Dagtid hade vi mellan 22-30 grader och bara en dag med regn.

Lummigt i trädgårdarna även i november, lite mer visset i naturligare områden.

Flyget med Norwegian

Bara bra att säga om Norwegian. Funkar kanon för oss. Vi flög från Arlanda till Larnaca denna gång och avgångarna var sent på lördagarna. Vi skulle helst ha åkt fredag till fredag men då var det Ryanair och dem har vi inte så bra vibbar av så vi vågade inte testa. Om vi valt Ryanair hade vi kunnat flyga direkt till Paphos medans nu landade vi i Larnaca 16 mil öster om Paphos. Det funkade det med.

Vi valde att boka tre väskor och det räckte gott och väl med två fullstora och en mindre. Du får nämligen boka antal väskor innan och blir det fler får du boka och betala en avgift vid incheckning. Vi hade kunnat packa ännu mindre för vi levde i badkläderna men det visste vi ju inte innan så det var bra att ha med lite långärmat ifall regnen startat. En handväska och ett handbagage får du också ha per person.

Inget bra för barn direkt på menyn, max åt på lite nachochips och tea smakade på en tapasmeny men nja. Det blir att proppa sig full med hamburgare innan flyget nästa gång om vi flyger norwegian.

Hyrbil från AVIS

En tjej stod vid flygplatsen och hade en skylt AVIS och hon skickade oss upp en våning och ut på taxiparkeringen där en taxi från Avis tog med oss ut till firman några kilometer bort. Där stod vi i kö och fick till slut vår bil. Vi tog en försäkring på 5 euro per dag för att ta bort självrisken kändes billigt ifall vi nu skulle råka ut för något. Fast då vi skrivit under allt sa uthyraren att försäkringen inte gällde under bilen och däcken, så punktering och om vi skadade underredet så måste vi betala själv i alla fall. Hm. Förstod varför då vi såg en del av vägarna – vi hyr nog en jeep om det blir en cypernresa igen…

Vi hade valt att få bilen fulltankad och lämna den med tom tank. På webbplatsen såg det ut att inte kosta något men väl där så fick vi betala för en tank som vi skulle använda, helt ok men synd att det inte var tydligare på webbplatsen då vi bokade.

Alla hyrbilar har röda registreringsskyltar, kanske för att cyprioterna ska veta när det kommer en vilsen besökare på deras vägar ;)

I övrigt så funkade det bra, okej bil och ren och fin. Dock en annan bilmodell än vi bokat men i jämförbar standard. Kom bara ihåg att det är VÄNSTERTRAFIK på Cypern… dessutom verkar många inte direkt bry sig om trafiklysen, rött betyder ibland att de kör ändå. Fast det var fint flyt på trafiken om än lite hetsigare och lite mer på måfå ibland. Irriterande att vägskyltarna ofta var överväxta så man sällan såg var man var på väg innan man var där…

Diamond villas

Det var lika bra som det såg ut på webbsidan, egen pool – bara det trodde jag var bluff ;)
Vårt hus var nummer tre och såg ut ungefär såhär:

På bottenvången var det entre in i köket med tvättmaskin, diskmaskin, micro, spis och ugn åsså kyl med liten frys. Köket satt ihop med vardagsrummet med två ikeasoffor Karlanda med glasdörrar ut på verandan, de till höger på bilden. Till vänster syns glasdörrarna från dubbelsängssovrummet. Där fanns wc och badkar också. PÅ övervåningen var det två sovrum med två enkelsängar i varje rum och ett till badrum med wc och badkar.

Poolen var från 1 m till 1,5 meter djup och lång nog att simma några simtag i för en vuxen, perfekt barnfamiljspool. Lagom stor helt enkelt. Lite kall, var nog inte uppvärmd men när jag väl hoppat i så var det skönt :)

Grill, solstolar, parasoll, utematplats, utemöbler på balkongen uppe – ja det var fint ordnat. Poolskötare kom två gånger under vår vecka så vi visste poolen var fräsch. Byte av lakan och handdukar efter halva veckan.

Ägarna hälsade på oss vid två tillfällen och var mycket vänliga och serviceinriktade.

Enda negativa var de hårda sängarna men jag har inte upplevt mjuka sängar i ngt soligt land jag åkt till, bara i spanska Granada i studentkorridoren där var det bra säng. Fick som ont i ryggen och ont i ena armen då jag sovit på en sida för länge på den hårda madrassen. Synd på ett annars toppenboende.

En vecka går fort men då vi rest tidigare kändes två veckor för länge så 10 dagar kanske är vårt perfekta mellanläge som barnfamilj.

Incheckning från 15:00 till 00:00. Utcheckning vid 12.

Slut på del ett

Det var om det praktiska med flyg, bil och boende. Återkommer med info om vad man kan göra i Pafos.

Rekommenderade inlägg