Har du på känn vilka svagheter och styrkor du har men vet inte riktigt hur du ska dra nytta av dem på bäst sätt?

Känner du att du är helt borta med vinden när det kommer till vem du är och du skulle vilja att någon sa åt dig det?

Om båda eller en av dessa frågor snurrar i ditt huvud kan du få hjälp av att veta vilken av de tolv arketyperna du är mest som. tack vare ett test så kan du få reda på det och kanske förstå dig själv lite bättre.

arketyp

Ett test och resultat på en gång

Råkade ramla över detta test under mitt sökande efter att få mer mental styrka och bli mer stabil. Testet är på engelska och du får resultatet via e-post. Du får ”betala” genom att ge bort din e-post kan man säga fast jag har inte fått någon skräpmail efter jag gav bort min adress dit så det var ingen fara. Är du ändå orolig så ange en skräppostadress som du inte använder till något viktigt så slipper du oroa dig för det.

Du svarar på några frågor och får sedan en PDF med bilder och text om din arketyp och vilka mörka och ljusa sidor den har och hur du kan använda dig av din nya kunskap. I första hand handlar det om hur du ska använda det i ditt jobb, men du kan verkligen ha nytta av den här testen för att bara få bättre koll på din privata personlighet också.

Här hittar du testet.

De 12 arketyperna

Det är inte lätt att alltid förstå sig på andra människor och inte heller sig själv ibland. Ett sätt att att förstå både sig själv och andra är att via de 12 arketyperna, utvecklade av Jung, se vilka drag som faller sig naturligt för dig. Vi reagerar olika och även om vi kanske talar samma språk rent grammatiskt så kan vi inte uttrycka oss så klart att alla greppar allt direkt.

HÄR kan du läsa om de 12 arketyperna på engelska.

Min arketyp professorn/ the sage

Min arketyp är Sage, experten, oraklet, professorn, filosofen. Kärt barn har många namn. Kärnan i denna arketyp är önskan att förstå världen. Inte bara hur utan även förstå varför.

Den är ständigt frågande, förstående och vis (hrm) och har förmågan att lära ut, lära sig och vara objektiv. Det mindre bra är att den uppfattas som kritisk, dömande och okänslig.

Det var ju inte som en överraskning direkt, det var en rätt solklar arketyp för mig. Det som var skönt att läsa om var hur jag kan uppfattas eller rättare sagt då jag beter mig som en Sage, att jag kan uppfattas som ifrågasättande och dömande när jag bara vill förstå. Det har nog varit mitt största bekymmer genom livet. Att få fram fakta så jag kan förstå utan att såra eller uppröra den jag frågar intensivt. Ja men varför – förklara jag fattar inte – det kan ses som att jag inte tror att den personen vet vad den snackar om fastän jag bara vill veta mera…

Den andra arketypen

Den första arketypen är ofta självklar iom att den är det som du är medveten om att du är och lever likt. Nästa steg är att hitta din andra arketyp för vi människor är ju inte bara en sort utan vi är ofta flera sorters arketyper – ibland mer som en första och ibland mer som den andra.

Det tog jag reda på genom att köpa en kurs hos Cerries och få en test och en massa uppgifter att jobba med för att upptäcka min andra arketyp och hur de blandar sig. Den kursen kostar pengar men jag hade turen att få ett erbjudande där jag fick betala vad jag tyckte kursen var värd och hade chansen att få den för det jag hade råd med.

Min andra arketyp är Krigaren/Warrior och det var oväntat men i efterhand så känns den också självklar. Jag har ju från barndom tills 23 års ålder kämpat för miljö, djur och natur men tog en paus då jag blev besviken på samhället vid kravallerna vid EU-toppmötet i Göteborg. Sedan dess har jag inte krigat. Då har jag känt mig lite vilsen och halv och vet nu varför, krigaren har inte fått ta plats och få utlopp för sina känslor och idéer i mig.

Vad kan du ha för nytta av arketyperna?

Du kan liksom jag ta reda på vad det är i ditt liv som du har och vad du saknar för att du ska kunna använda alla egenskaper och kunskaper du har på bästa sätt.

Låter fint.

Det är att kalibrera dig att må som bäst då du gör som bäst det du är bäst på. Eller så ta det som ett kul test att se vad det är för humbug jag tjatar om…


DETTA ÄR INTE ETT SPONSRAT INLÄGG – jag får inget av Cerries för att jag länkar till hennes sida eller något annat över huvud taget i gåva av henne. Jag har köpt kursen och gjort testet jag tipsar om. Det är allt.


Källor & Läs mer:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Arketyp

http://www.astrihognestad.no/La%20oss%20begrave%20ham%20dypt.%20Om%20Jungs%20betydning.html

Rekommenderade inlägg