Älskade julkort.

Nu har vi hela två veckor på oss att fixa alla julkort för det brukar vara ungefär en vecka innan jul som stoppsnöret går för att få posta kort med billigare frimärken så att de hinner fram innan julafton. Då kan det vara vettigt att tänka ut hur många som ska få äran att få julkort av er detta år.

Just 2014 är stoppdatum för julkort inom Sverige: 16 december
Utrikes: 12 december

Planering & freebie


För att du ska kunna hålla reda på alla kort du ska skicka har jag gjort ett planeringsblad åt dig så du kan skriva upp namn, adresser och ifall du skickat iväg kortet. Du kan ladda hem det HÄR.


Perfekt att spara och använda nästa år så slipper du googla allas adresser…

Julkort med fotografi

Ofta är det skoj att se hur vänner och släkts barn har vuxit från förra årets julkort och det är ett smart drag att göra julkorten färdiga via något fotoframkallningsbolag.

Har du inte redan tagit årets julkortsfoto så är det dags nu.

En variant är att beställa hem vanliga fotografier och sedan klistra fast dem på ett julkort du gjort själv så får du både ett foto och en handgjord hälsning på en gång!


Göra egna julkort

Du och kanske dina barn är roade av att pyssla och då är det ett skojigt pyssel att göra egna julkort ihop. Skrapa ihop allt material ni har hemma i form av kritor, papper och papp och skapa loss.

TIPS: Insidan av trista kuvert kan ibland ha kul mönster, bankpapper kan komma i fina kuvert ibland så använd den mönstrade insidan som fin dekor på era julkort.

Adresslappskort

HUR GÖRA?
Du kan göra kort som även kan användas som paketadress på julklapparna.
Här är det tre hjärtan i tre nyanser av rött som klippts ut på fri hand med sax och sedan limmats fast på en bit grönt papper och fått udda knappar som pynt mitt på.

Sedan limmas den gröna biten på adresslappen som fått sneda hörn och en kontrastbit vid hålet högst upp som hålförstärkning och för att pryda den lite. En remsa röd papper har fått stämplat god jul på sig och fått ena änden klippt till två flikar.

Det kommer fler förslag på julkort här i bloggen på söndag, andra advent.

 ————————————————————————————————————
Varje dag i december är det ett pyssel, tips eller inspiration om den mysiga julen och decembers högtidligheter. Kom med och hälsa på här hos Floweret och få en dos vinter och mys.

Rekommenderade inlägg