DIY: Kladdkakemix som present


Ska du på middag och har glömt att köpa en blomma eller känner att du vill ha en annan present med dig? Då har jag ett bra tips till dig.

En bra gåbortpresent är en färdig kakmix där mottagaren bara behöver lägga till ägg, mjölk eller andra färska produkter. Du blandar helt enkelt ihop alla torra ingredienser i en burk som du dekorerar och vipps har du en finfin gåva. Här får du recept till en smaskig kladdkaka men du kan göra det med något annat recept du gillar och blanda alla torra ingredienser.

HUR GÖR JAG?
1. Ladda ner receptet (se länk nedan) och skriv ut texten och vik pappret i tre delar så att det blir stadigare. Pappret har två stycken recept så klipp itu den i två delar så har du text till två burkar.

2. Gör ett hål högst upp och trä en bit snöre genom som du sedan kan knyta fast på burken. Du kan klistra fast pappret på en bit kartong exempelvis från ett flingpaket så blir den mer hållbar.

3. Måla på kanterna med en krita eller pricka med en tuschpenna runt om för dekoration. Har du en stämpeldyna kan du dutta runt för att få en lite skavd och shabby chic stil.

4. Blanda ingredienserna i en burk och knyt fast pappret på den. Om du vill kan du lägga ingredienserna  lager på lager så det blir randigt eller blanda allt i en enda röra.

Klistra på lappen istället.
En annan variant är att sätta dubbelhäftande tejp på pappret och helt sonika sätta fast den på burken. Dekorera med ett band runt och knyt en rosett så blir den lite festligare.

  LADDA NER RECEPTLAPPEN HÄR

 

Jag använde denna digi jag gjort med barnen som modeller, klicka och spara som så kan du använda den med. Läs dock min ängelpolicy innan du använder den, du hittar den i min freebiedigi blog, länk i splaten till höger.

 

TIPS på 3 andras fina kakmixar:

Rekommenderade inlägg