Ja det börjar med en liten tjej och hennes önskan om att leka prinsessan Mononoke ur en japansk Ghiblifilm som vi alla tycker så mycket om… jaha ja vad har vi hemma… en blå t-tröja som hennes far inte använder…

 Då klipper vi ut en liten t-tröja ur den stora. Jag lägger mönstret från ”Sömnads magasin” som jag lånat på biblioteket, precis över den ursprungliga urringningen så jag inte behöver göra en ny.

Sedan klipper jag den nedre delen av t-tröjan och rynkar den mot den nya t-tröjan så jag får en volangkjol på t-tröjan. Jag behåller den ursprungliga sömmen nere vid linningen så jag behöver inte sy den heller HURRA.

Så nu har jag en ärmlös liten t-tröja med en volangkjol på.

Nu behöver vi en vit ovanpåtröja utan ärmar också…

Då tar jag samma mönster och klipper en fyrkantig ringning istället och klipper ut den längst ner för att använda den ursprungliga t-tröjans linning.

Syr ihop en liten bit vid midjan i varje sidsöm, den ska vara öppen i övrigt. Klipper även ärmringningen mer rak istället för rundad som enligt mönstret.

 Såja, nu har vi fått på princessan hennes kostym och kompletterat med en cape av fleece och vargtänder av rester från den vita t-shirten som klipptes i tandform och zick zackades.

Gjorde också örhängen som tänderna ovan och nu behövs bara hårband och armband…

  Det var mycket enklare att göra en snögubbe som Totoro… undrar vad nästa sak jag ska göra är…

Prinsessan Mononoke är en halvruggig historia som är bra om vuxna ser tillsammans med barnen för det kommer mycket frågor. Det handlar om hur vi beter oss mot miljön och gentemot varandra.

Prinsessan Mononoke

Rekommenderade inlägg