Dagens inspiration är frost;  frost som i mattade ytor eller krispiga kakor eller taggiga eller fluffiga former… Synd jag har slut på decopageklister för det var annars väldigt effektivt att få en frostad matt yta på glasburkar och sånt med.
Klädnyprna får lite extra patina nu  
Allt har ett lager taggar…
…men de ser rätt snälla ut.

Hyffsat billig ADVENTSKALENDER

Börjat klura på adventskalender nu till barnen. Har sett smarta varianter med upplevelser istället för prylar i. Har upptäckt nu när jag städat med barnen att de har väldigt mycket prylar och faktiskt mer än de egentligen behöver…
PAKET ELLER LÅDA?
Frågan är om vi ska ha paket för varje dag eller om vi har en hemlig låda där adventpresenterna dyker upp?
En bra ide som är både hyffsat billig och rättvis för familjer med flera barn eller liten budget är just att ha en låda där man lägger ner en lapp varje morgon  där det kan stå : MÅLA JULGRANAR PÅ PAPPER MED HELA FAMILJEN I EFTERMIDDAG OCH EN HEMLIG SMASKIG ÖVERRASKNING.
Mina adresslappar/tags med siffror som jag gör och säljer via min butik snösparv.se
Så då kan man ha en målarstund och äta något gott som alla gillar tillsammans och det blir som en rolig grej att göra, äta och att minnas…
10 TIPS PÅ VARIANTER AV KALENDRAR
  1. Ta tidningspapper klipp ut stjärnor och lägg en lapp inuti två lager papper och sy runt kanterna och häng upp de numrerade stjärnorna på en pinne. 
  2.  Ta 24 kuvert och fäst på ett stort papper och lägg i lapparna och säkra flärpen med ett klistermärke med datumsiffra på.
  3. Klä toarulllar i silkespapper, tapetrester eller vad du nu har och stoppa hushållspapper upptill och nertill och häng upp dem, då är det enkelt för barnen att ta bort hushållspappret och se vad som är i och du kan ta toarullarna och fylla dem med godis sedan och vika in kanterna till julafton eller julgransplundringen. Två användningar i en…
  4. Ta konservburkar, bakpulverburkar osv och klä in dem i papper elelr tyg. Numrera dem och gör en pyramid med ettan högst upp…
  5. Limma 24 klädnypor på en bräda som du hänger upp.
  6. Tändsticksaskar är praktiska, sätt ihop dem som en byrå eller slå in dem en och en, eller måla dem och häng upp dem som minipaket.
  7. Ta udda vantar och strumpor och häng dem på en lina, märk med siffror på en adresslapp eller en annan liten papperslapp som du fäster på strumpan med säkerhetsnål. Fyll vanten eller strumpan med överraskningen.
  8. Ta ett örngott och knyt ett snöre överst och häng upp den i det. Öppna örngottet varje dag och fyll det med något. Ha en bit papper utanpå med texten XX dagar till julafton på så räknar du ner med barnen utan att ha massor av påsar att byta…
  9. Ta papperspåsar från godisaffären, fråga först om du får köpa ett gäng – de brukar vara mycket givmilda, och låt barnen pynta dem med utklippta stjärnor och teckningar. Skriv sedan siffror på dem och förslut med tejp och lägg dem i en låda, korg eller liknande så får barnen leta och rota i den efter rätt siffra.
  10. Gör ett flaggspel/vimplar som varit populärt nu ett tag. Gör dem av papper eller tyg. Klipp trianglar du häftar upp på ett snöre och skriv siffror på dem och fäst en lapp på baksidan med ett gem med dagens överraskning.

Ha en bra söndag!

Rekommenderade inlägg