Ett rum med mycket saker.

Tänk att ett tjejrum kan innehålla så mycket saker och att de kan ta så mycket plats då de sprids ut lite huller om buller…

FÖRE STÄDNING:
 
 EFTER STÄDNING:

Förvaring
Dotterns rum behövde en uppryckning. IKEA spelar en stor roll här som ni ser. Tack vare farmor och farfars flytt fick vi ett gäng Billy bokhyllor som hjälpte massor för att få upp sakerna från golvet. Backarna i olika färger är ett inköp för länge sedan på Ikea också och de har verkligen varit bra, sväljer många barbies och hästar.

Nu är Barbiemöblerna nästan alltid uppe i hyllan och helt plötsligt ser vi att det finns ett golv i hennes rum…

Skrivbord
Mitt fd sybord från min och Niklas första tid ihop har flyttat in hos Tea. Det är smalt och passar bra in i hennes rum då det är svagt lila. Än så länge vill hon inte skriva där så mycket utan gör läxor och teckningar i köket eller i pysselrummet men ibland finns behovet av att vara ensam i sitt skapande. Då är det bra att ha ett eget skrivbord i sitt rum.

Julgransmatta
Mattan är en julgransmatta av grå filt som hon gillar, det står peace and love på den och det fungerar ju både i jultid och annars. Köpte den för 10:- på Ica Maxi efter jul och nu fick den ett längre liv här hemma iom att Tea tog hand om den. Enda nackdelen är att filten den är gjord av inte riktigt nog var tänkt för dagligt slitage så den blir lätt noppig.

Fåtöljen är också ett arv från farmor och farfar, den är sliten och har sett sina bättre dagar men med sin pastelligt blå tyg passar den ändå in i flickrummet, kanske ska ta till och klä om den nån gång.

Vit trasmatta
Vi fyndade en vit trasmatta på loppis för ett år sedan och den är perfekt att ha i hennes rum, den dämpar ljud och är mysig att gå på då hon kliver ur sängen på morgonen. Dessutom går den tvätta i tvättmaskinen och är lätt att dammsuga vilket är ett stort +.

Hur hålla ordning?
Faktum är att hon gillar att organisera och få ordning på sakerna. Det är bara det att det är så många saker och att det är trist att sortera ifall det är omständigt och om det är svårt att veta var sakerna ska ligga.

  • Se rummet från ett barns perspektiv. Sätt dig på golvet och se vad hen ser. Det är lätt att organisera ett barnrum från en vuxens synvinkel vilket kanske inte alls passar den längd barnet har eller de saker barnet vill nå enklast.
  • Ha med barnet i processen. Det är lätt att organisera ett rum åt ett barn men mer smart att planera MED barnet. Då få  den en bättre förståelse och kan se logiken i att ha det städat. Städar du hela tiden så tja rummet är fint men du lär få göra samma sak om och om igen och bli arg för att barnet inte gör som du gör…
  • Sortera, lägg undan och förenkla. Välj vad som ska vara framme, vad som kan förvaras på annan plats ett tag eller i lådor högt upp och förenkla hela städprocessen iom färre saker och enklare sätt att städa undan sakerna på.
  • Dagliga rutiner, morgonstädning och kvällsstädning. Mindre korta pass där ordningen hålls istället för massiva långa trista genomstädningar på helgen som tröttar ut stora och små.

Hehe – ja jösses – tänk om jag kunde leva som jag lär… men en dag ska jag vara mitt barns ordningsguide – håller fortfarande på med mig själv… små steg i rätt riktning får jag fokusera på.

Mer inspiration
Jag har en anslagstavla på pinterest där jag samlar bilder om barnrum som du hittar HÄR

Rekommenderade inlägg